keskiviikko 03. kesäkuun 2020

aikuisten ystäväkirja

Keskiviikkomoi! Bongasin tämän kivan ystäväkirjaidean Janitan blogista, ja sormet syyhysi päästä kirjottelemaan tämä täyteen itsekin. Kuvituskuvina otoksia, jotka nappasin tänään aamukävelyllä. Mulla on tänään vapaapäivä, kohta treffaan poikaystävän keskustassa ja käydään hakemassa lounasta iltapäiväaurinkoon!

kukkia3

P E R U S J U T U T

Siviilisääty: Avoliitossa.

Asumismuoto: Tämä on tämmöinen kerrostalokaksio, 57 neliötä, sauna ja lasitettu parveke. Vaikka sijainnissa jouduttiin tinkimään niin koko kompensoi. JA SAUNA, käydään valehtelematta vähintään varmaan kaksi kertaa viikossa saunassa!

Ammatti/työpaikka: Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi, työskentelen esimiehenä vaatebrändillä.

Kiinalainen horoskooppi: Mä oon käärme! Kaikkivoipa Internet kertoi, että käärmeet on syvällisiä (no en nyt mitenkään alleviivaavan syvälliseksi itseäni kuvailisi…), raha-asioissa kuulema onnekkaita mutta saitoja (vai onks mulla raha-asiat ihan hyvin siksi KOSKA olen saita?) ja muita kohtaan valtavan myötätuntoisia (no ainakin haluaisin että minusta ajatellaan näin).  Toisaalta käärmeet ovat itsekkäitä ja turhamaisia (hmmm…), heidän on vaikea tukeutua muiden apuun sillä he haluavat hoitaa hommat itse ja vihaavat epäonnistumista (TOTTA).

Harrastukset: Blogin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, bullet journal, pianon soittaminen sekä tällä hetkellä lenkkeily ja terveellinen kokkailu.

kasvejac2

S Y V Ä L L I S T Ä

Periaatteet: Kohtele muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Uskon myös karmaan. Ja siihen, että kaikella on tarkoitus.

Maailmankatsomukseni: Mä nyt käsittelen tätä mun suhteena uskontoon 😄 Kristityksi minut on kasvatettu, joskin aika löyhästi: Kävin pyhäkoulussa, josta muistan ainoastaan tähtitarrat, joita saatiin joka käyntikerran jälkeen joita sitten sai liimailla seimen kuvan yläpuolelle, sekä luin iltaisin iltarukouksen, joka oli mulle kanava toivoa parempaa pientä mieltä vaivanneisiin asioihin. Sittemmin olen eronnut kirkosta, koska a. en halunnut maksaa kirkollisveroa ja b. mua ahdististi (konservatiivisten) kristittyjen ahdasmielisyys homoseksuaaleja kohtaan niin paljon.

Vihaan: Saako tähän heittää jotain ei-syvällistä? Vihaan sitä, kun vesi valuu käsivartta pitkin tiskatessa kun kurotat astiakaappiin. Vihaan myös pölyjen pyyhkimistä. Sitä, kun huomaat että maito on loppu sen jälkeen, kun oot keittänyt kupillisen kahvia. Inkivääriä ja wasabia sushin kanssa, sushilisukkeeksi riittää soija. Sitä, kun kekseissä suklaanmurut osoittautuukin rusinoiksi. Märkiä sukkia.

Halveksin: Aika vahva sana, mutta ihmisiä, jotka kokevat olevansa etuoikeutettuja esimerkiksi varallisuutensa (tai ihonvärin, you name it) perusteella. Me kaikki synnytään tänne ihmisinä ja kuollaan täällä ihmisinä. Sä et ole sen arvokkaampi olento vaikka pankkitilillä olisi seitsemännumeroinen summa.

Pyrin: Olemaan ylianalysoimatta ja stressamatta liikaa. Mulla on taipuvuutta ylisuorittamiseen: Asetan itselleni lähes päivittäin tavoitteita (esimerkiksi päivitä blogi, käy lenkillä, tee ruokaa, siivoa koti), ja jos ne jäävät saavuttamatta, poden siitä huonoa omatuntoa. Osaan toki myös laiskotella ja olla tekemättä mitään, mutta siitäkin koen hyvin usein jonkinasteista syyllisyyttä, vaikka mitään syytä ei olisi. Haluaisin oppia olemaan armollisempi itselleni.

Rakastan: Läheisiäni, kotona oloa, Geisha- ja Fazerina-suklaata, aamukahvia, nukahtaa ajatellen että huomenna on vapaapäivä, kookos-sitruunasmoothieta.

Haaveilen eniten: Onnellisesta, tasapainoisesta elämästä. Matkustelua, ja jossain vaiheessa oma koti ja pari lasta.

Tarvitsen: Vähintään neljä herätystä aamulla ennen kuin nousen, rannekelloani (päivä on pilalla ja aivan alaston olo jos se unohtuu), villasukkia jalkaan kotona vuodenajasta riippumatta, joka-aamuisen kahvin (okei, mieluummin jätän sen rannekellon himaan kuin aamukahvin juomatta).

Pelkään: Läheisten menettämistä, hämähäkkejä, isoja asioita (esim. planeettojen kokovertailuvideot tai isot valaat, tai iso laiva joka lipuu yhtäkkiä näkökenttään niin perkeleellisen isona).

Murehdin: Ehkä liikaa turhia asioita aina välillä. Pitäis vaan antaa olla ja luottaa siihen että riittää, että asiat on hyvin, ei asioiden tarvitse olla täydellisesti.

Kerään: Muistoja bujon väliin (teatterilippuja, flyereita jne), kivoja postikortteja. Jossain vaiheessa tuli keräiltyä kivoja astioita kirppareilta, mutta kaapit ei anna enää periksi.

kukkia9

S U O S I K K I

Värini: Keltainen.

Vuodenaika: Syksy.

Eläin: Meillä ei ole koskaan ollut lemmikkieläimiä, mutta oon mä enemmän koira- kuin kissaihmisiä. Fretit on söpöjä!

Kirja: Ei mulla ole lempikirjaa. Pitäis alkaa lukea enemmän.

Elokuva: Amélie.

Musiikkilaji: 70-luvun rock ja funk, 90- ja 00-lukujen rap ja R&B.

Numero: 9 ja 21.

Asia minussa: Hymy.

Ruoka: Itsetehty mozzarellapizza, uunilohi, Harun sushibuffa.

Juoma: Coca Cola Zero.

Lomakohde: En ole matkustellut ihan hirveästi. Viime vuoden all inclusive -loma Kreikassa oli maailman ihanin.

Tuoksu: Rakkaan ihmisen tuoksu. Tai tuore kahvi. Ja sit oikeastaan kans &Other Storiesin Perle de Coco -tuotteet.

Säätila: Salaa rakastan pimeitä sadeiltoja.

kasvejac1

K Y S Y M Y K S I Ä

Onko sinulla valkolakkia? Juu! Kävin musiikkipainotteisen lukion jatkumona peruskoulun musiikkilinjalle, joskaan musiikista ei lukiovuosilta jäänyt käteen oikein mitään pakollisia bändikurssia kummempia. (Eikun jäi!! Osaan soittaa J. Karjalaisen Kolme Cobwoyta akustisella kitaralla!) Kirjoitin viisi E:tä (englanti, ruotsi, lyhyt saksa, psykologia ja pitkä matematiikka) ja yhden L:n (äidinkieli).

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistyksesi? Mulla ei ole korvisten lisäksi muita lävistyksiä, eikä ainoatakaan tatuointia.

Mitä tilaat baarissa? Bissen. Teinivuosina vakkarini oli valkovenäläinen.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? Minulla on pari erittäin hyvää ystävää.

Mitä muuttaisit itsessäsi? Haluaisin olla aamuihminen, sekä hallita arjen priorisoinnin paremmin niin, ettei mulla olis aina kamala kiire. Kun pitäis lähteä jonnekin, niin aloitan aamun ennemmin esimerkiksi järjestelemällä viimeisen 10 vuoden veroilmoitukset, kuin vaikkapa laittamalla itteni valmiiksi. Jos vaikka ensin laittais ittensä valmiiksi ja kattois jääkö aikaa muulle…

kukkia5

K E R R O   J O T A I N   S I I T Ä   K U N …

Olit kymmenen vuotta nuorempi kuin nyt: Lue edellinen postaus! :)

Viimeksi koit romanttisen hetken: Poikaystävä haki mulle iltavuoronsa päätteeksi jäätelötonkan jota mulla teki ihan kauheasti mieli, vaikka lähikaupat oli jo menneet kiinni ja aukiolevaan kauppaan oli jonkin verran matkaa. Itse istuin himassa sohvalla koko illan. Arjen pienet jutut best!

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla: Mikähän lie hepulikohtaus tuo olisi ollut joku ilta taaksepäin.

Viimeksi luit jotain syvällistä: Luin facebookiin tuttujen linkittämiä artikkeleita BLM-liikkeeseen liittyen.

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi: Sanotaan Mad World, sitä soittelin ja lauloin viimeisimmäksi pianolla.

Kivaa keskiviikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “aikuisten ystäväkirja”

 1. Saara sanoo:

  Täysin samaa mieltä sushista ja soijasta! Oli muutenkin kiva lukea tätä.

 2. Saija sanoo:

  Hei mäki oon soitellut ja laulanut Mad Worldia pianolla viime aikoina! Se on kyllä tosi koskettava sekä suht’ helppo laulaa ja soittaa (vaikka ääntä ei itsellä olekaan piirun vertaa :D).

  Ja oonkohan lukenut sun blogia liian kauan, kun osaan kysymyksistä olisin tiennyt vastaukset, vaikka ne ei olisi esillä lukenutkaan! Esimerkiksi sun lempileffan ja mitä pelkäät (isot planeetta-asiat ym. jäänyt mieleen jostain vanhasta postauksesta). :-D

  Mut olipa kiva myös tämmöinen postaus! Kyselyitä on kiva tehdä, mutta myös kiva lukea muiden vastauksia.

  • ia sanoo:

   No mutta lauluäänellä ei oo onneks mitään merkitystä kun omaksi iloksi laulelee 😊 Haha, niinkö :D Ehkä samantyyppisiin kyselyihin on tullut ajan saatossa vastattua useamminkin! Kiva kun jaksat lueskella mun juttuja ^_^

 3. Noora sanoo:

  Mitä on kookos-sitruunasmoothie? Kuulostaa erikoiselta, mut hyvältä. :)

  • ia sanoo:

   Se on semmonen mihin tulee rahka, banaani, ruokalusikallinen kookoshiutaleita ja puolikkaan sitruunan mehu! Ja sit vähän hunajaa ja vettä tai maitoa. Ihan sairaan hyvää 😄

Kommentoi