keskiviikko 15. heinäkuu 2020

Ekat kesälomapäivät: odotukset vs. todellisuus

Se ois kesäloma! En suostu laskemaan kesälomasaldoon yhtä viikkoa toukokuussa, jolloin väkipakolla nautin ekan ylikalliin jätskikiskajäätelön tihkusateessa, vaan se on virallisesti nyt. Tästä hetkestä kaksi viikkoa eteenpäin, woop woop!

lomapv1

lomapv2

Odotukset: Ekan päivän vietän biitsillä ja saan helteessä loikoilusta orastavat rusketusraidat!

Todellisuus: Eka päivä meni synttärijuhlissa naapurikunnassa, 15 lämpöasteessa vesisateessa ja olkapäitäni ei pussannut aurinko vaan hyttyset. Jos levitän päälle kimaltavaa kookoksentuoksuista vartalovoidetta niin laskettaisko se sitten?

lomapv3

Odotukset: Eka lomamaanantai! Muut lähtee töihin kasin pintaan, mä suuntaan samaan aikaan viereiselle nurmipläntille viltin kanssa ja pakkaan mukaan pari tuoretta croisanttia aamupalaksi.

Todellisuus: Poikaystävä lähtee töihin, mä käännän kylkeä seuraavaksi neljäksi tunniksi jonka jälkeen herään sateen ropinaan. En jaksa lähteä sateessa kauppaan, vaan paahdan viimeiset paahtoleivän känkyt ja teen kahvin kaveriksi peanut butter & jelly -paahtiksia hillosta, jonka parasta ennen -päivä oli pari kuukautta sitten.

Odotukset: Otan vapaa-ajasta kaiken irti. Luen kirjoja, katson dokumentteja, aloitan vaikka jonkin uuden sarjan.

Todellisuus: Päädyn katsomaan kolmatta kertaa alusta asti New Girliä.

lomapv4

Odotukset: Otan työn alle jonkun ihanan kesäprojektin, kuten taulun maalaamisen tai dreijauskurssin!

Todellisuus: Saan aikaiseksi kaivaa esille viime viikolla apteekista ostamani sitruunahappopussit ja pyöritän kalkkisaostumista puhtaaksi pyykinpesukoneen, tiskikoneen sekä kahvinkeittimen. Niin, ja siivoan myös siinä samassa happohuuruissa puuhatessa kylppärin lattialle helähtäneen puuterin.

lomapv5

Odotukset: Teen sitten kaikkia ihania kesäruokia uusista perunoista, tuoreista torilta ostetuista vihanneksista.. Ehkä testaan jotain uutta reseptiä!

Todellisuus: Tähän asti vakuuttavin saavutus on olleet tortillat. (Testasin tosin uutta lihankorviketta Lidlin Next Level -”jauhelihaa” herkkusienistä ja herne-, soija- sekä vehnäproteiinista. Toimi!)

Odotukset: Näen ystäviä ja istun niiden kanssa kalliolla auringonlaskua ihaillessa vaikka joka ilta, onhan nyt loma!

Todellisuus: Niin, on mulla loma, mutta kellään kaverillani ei ole. Edes lähipubin terassille ei innostu lähtemään kukaan, kun kaikilla on seuraavana aamuna töitä.

lomapv6

Piehtaroin hetken kesälomamasennuksessa: Tätäkö tää nyt sitten on? Yksi pitkä vapaapäivä ilman mitään sen suurempia saavutuksia? Eikä kukaan edes ehdi leikkiä mun kanssa! No, hetken piehtaroinnin jälkeen päätin sitten lähteä äsken ihan itsekseni kävelemään läheiselle lammelle. Ostin lähikaupasta suklaatuutin ja laitoin kuulokkeista kuulumaan Antti Holman uuden oopperapodcastin. Käppäilin lammen reunustaa, pysähdyin ihastelemaan luonnonkukkia ja veden päällä tanssivia pikkuötököitä ja hymähtelin ääneen Antin jutuille. Tuli niin paljon parempi mieli!

lomapv7

Äsken vielä kieppasin lähikaupan kautta kotiin. Ostin yhden sopivasti mustuneen banaanin ja kananmunia aikeissa tehdä huomenna aamupalaksi banaanipannareita, ja haen läheiseltä torilta tuoreita mansikoita. Ja katson kesälomaomatunnontuskitta New Girliä aamupalani äärellä taas vaikka sinne iltapäivään saakka.


Saatat pitää myös näistä:

4 Responses to “Ekat kesälomapäivät: odotukset vs. todellisuus”

 1. Avatar Seijahannele sanoo:

  Ihana kirjoitus – ja jotenkin niin tuttua. Odotukset ja todellisuus kun harvoin ovat samanlaiset.

  Aurinkoista loman jatkoa

 2. Avatar Noora sanoo:

  Voin samaistua ihan täysillä, kun oma parin viikon loma alkaa olla loppusuoralla. :D Alkupuolen olin poissa kotoa eikä odotuksia juuri ollut (sen vuoksi olikin just hyvä loman aloitus!) mutta nyt kotona ollessa paineet kaappien siivouksesta yms. kasvaa. Aion niistä ajatuksista huolimatta elää vaan hetkessä parhaani mukaan. Toivottavasti sullakin on ollu rentoja lomapäiviä!

  • ia ia sanoo:

   Yääk, ei kaappiensiivouspaineita lomaa kuormittamaan! Toivottavasti nautit lomasta loppuun saakka ilman hirmuista konmaritusta 😄

Kommentoi