torstai 13. elokuun 2020

hiljaisuudesta

Avaan ensimmäistä kertaa blogin kirjoitusalustan kuukauteen. Kuukausi, se on heittämällä pisin aika koko mun 13 vuoden bloggailun aikana, jona en ole kirjoittanut.

Hui.

elo1

Mulla ei ole ollut sitä kevyttä fiilistä mun sydämessä nyt viimeisien kuukausien aikana, josta saan pumpattua kauniita ja keveitä sanoja ja kuvia blogiin, ja kaiken sen raskaamman jakaminen blogiin ei vaan mun kohdalla ole vaihtoehto. Mä tiedän, että sellainenkin sisältö olisi (enemmän kuin) tervetullutta, mutta se ei oo mua. Mä en halua lukea itsestäni Jodel-aloituksia, joissa mulle tuntemattomat ihmiset pui mun elämää. Toki rivien välistä paistaa se, että nyt ei ole minunkaan tiistai-ilta pelkkää utuista ilta-aurinkoa ja banaanipannareita, mutta mun tapa olla läsnä blogissa on kuitenkin aina ollut sen positiivisen ja valon kautta. Tämä on eräänlainen pakopaikka mulle itsellekin sitä kaikkea, mikä vetää aina välillä mielen matalaksi. Mutta nyt minäkään en ole jaksanut kaivaa niitä ilon hetkiä kellumaan päällimmäiseksi mieleeni kovinkaan usein, saatika sitten jaksanut loruilla niitä blogiin.

Mutta ehkä tää hiljaisuus sais nyt riittää. Koska kyllä mä kaipaan kirjoittamista. Kaipaan sitä, että saan leikitellä alkusoinnuilla sana toisensa perään, siitä huolimatta että kukaan ei välttämättä edes mun kikkailuja huomaisi. Kaipaan sitä, että saan julkaistua kauniin kuvan todellisesta hetkestä. Kun saan blogipostauksen julkaistua, tulee sellainen olo, että sain luotua jotain. Ja tuntuu hyvältä tietää, että se mun luoma on nyt tuolla jossain, joku näkee sen ja ehkä ilahtuukin siitä.

Instagram on ajanut niin lujaa ohi kaikesta, että olen mä miettinyt sinnekin siirtymistä kokonaan, että julkaisisin sinne ne kivat arkikuvat ja loruilisin sitten kuvatekstiin. Mutta jotenkin kummalla tavalla tuntuu siltä, että täällä blogissa mä osaan ja uskallan olla oma itseni paljon paremmin, aidommin ja rehellisemmin kuin Instagramissa. (Enkä ole valmis luopumaan tietokoneella kirjoittamisesta!) Niin siksi mä en ole vielä valmis blogia hylkäämään. Toivottavasti te ette ehtineet vielä luovuttaa mun suhteen, vaikka kuukausi tässä vierähti.

elo3

Kyllä mä silti niitä banaanipannareita teen, tänään viimeksi!

Ehkä mä kuitenkin voisin yrittää madaltaa rimaa itseltäni. Perhanan perfektionismini haluaisi luoda aina vain upeeta ja parasta, tai sitten olla luomatta ollenkaan. Mutta jos sillä mielentilalla vaihtoehto on viimeisen kuukauden aikana ollut totaalinen hiljaisuus, niin ehkä parempi muutama pieni, hölmökin ajatuksenpala, kuin ei mitään.

Kiva olla tässä taas.


Saatat pitää myös näistä:

83 Responses to “hiljaisuudesta”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Kiva että oot! Täytyy kyllä sanoa että ihailen sitä miten osaat rajata tarkasti ne jutut mitä haluat meille lukijoille jakaa. Välillä tuntuu siltä että erinäiset vaikuttajat jakavat ”liikaa” lukijoiden ja seuraajien toivossa.

  Toivottavasti elämä järjestyy ja saadaan jatkossakin ihanaa kevyttä sisältöä :)

  • ia ia sanoo:

   Joo musta tuntuu kans että mitä henkilökohtaisemmaksi mennään niin sitä enemmän lukijoita kyllä kertyy, minkä kyllä toisaalta ymmärtää. Kiitos kun kommentoit, eiköhän tää tästä :)

 2. Avatar Kisu sanoo:

  Useamman kerran viikossa olen käynyt tarkistamassa, olisiko uutta tullut, ja on meitä varmasti paljon muitakin! Otan ilolla vastaan kaiken, mitä tänne haluat kirjoittaa.

  Blogissa on helpompi pysähtyä postauksen ääreen kuin Instagramissa, jossa seurattavien kuvat vain ilmestyvät eteen, ja sitten onkin aika jatkaa jo seuraavaan kuvaan. Kiva jos blogi tuntuu edelleen luontevammalta alustalta, koska myös mulle lukijana on kivempi seurata tätä kautta. En tiedä johtuuko se siitä että blogisssa koko alusta on tavallaan sun omissa käsissä ulkonäön ja muun suhteen (eli tulee henkilökohtaisempi fiilis), kun instassa taas on vain yksi muiden joukossa. Mutta tietenkin seuraisin sua mielelläni sielläkin, jos päättäisit luopua blogista.

  Tsemppiä alhoon ja toivottavasti olo helpottaa pian :)

  • ia ia sanoo:

   Heh, no vihdoin oli jotain! :) Hyvä pointti kyllä tuo Instagramista, itselläkin tulee skrollattua feediä semmoisella tahdilla eteenpäin että harvoin edes pysähdyn kuvateksteihin. Joten kiva kuulla että muitakin on vielä old school bloggailun kannalla! Kiitos :)

 3. Avatar Emilia sanoo:

  Heippa! En varmaan ole koskaan tänne blogiisi mitään kommentoinut, mutta nyt tuli fiilis, että haluan sen tehdä. Oon lukenut sun blogiasi yli kymmenen vuoden ajan, ja tänä päivänä tämä on enää ainoa blogi, jonne tulen säännöllisin väliajoin aina kurkkaamaan uudet postaukset. Aikanaan vuosia sitten luin kymmeniä ja kymmeniä blogeja, mutta kaikki ovat tässä vuosien aikana syystä tai toisesta tipahtaneet pois seurattavien listalta. Sun ihana kirjoitustyyli ja kauniit kuvat on aina olleet kuitenkin mun suosikkeja blogimaailmassa ja se lienee syy siihen, miksi tämän blogin lukeminen tuntuu edelleen niin kivalta! Sua sen enempää tuntematta vaikutat niin ihanalta ja aidolta ihmiseltä, ja toivon sun elämääsi kaikkea hyvää! Ja kovasti voimia myös vaikeiden asioiden käsittelyyn! Toivon kovasti, että viihdyt bloggailun parissa vielä jatkossakin!😊❤️

  • ia ia sanoo:

   Voi sinä ihana, kiitos kun päädyit kommentoimaan! Ja oon tosi otettu että oon pysynyt kaikkien näiden vuosien jälkeen vieläkin sun lukulistalla :) Kiitos kommentista, tulipa hyvä mieli ❤️

 4. Avatar Paubs sanoo:

  Vaikka ei voi tietää mitä syitä toisen ihmisen mielialan taustalla on, niin tuntuu, että varsinkin tänä aikana riman madaltaminen on viisasta. Vaikka kaikkien vaikeuksilla ei olisikaan yhteistä nimittäjää, koskettaa pandemiatilanne ja sen aiheuttamat ilmiöt jokaista ja harvan elämä siitä ainakaan mukavammaksi muuttuu.

  Ja siksi myös tänä aikana käydään tsekkaamassa blogeja toivoen uusia postauksia tai sitä jotain pientä positiivista. Tai yhteenkuuluvuutta siitä, että ei toisillakaan ole sitä ”normaalia” jota kukin itselleen kaipaa. Kaikki sisältö on siis tervetullutta juuri siihen aikaan kun sitä jaksaa ja haluaa julkaista :)

  • ia ia sanoo:

   Joo se on kyllä totta, että tää yleinen tilanne tällä hetkellä aiheuttaa kyllä melkoisen matalan pohjavireen ihan kaikelle. Ihana kuulla että kaikki sisältö on tervetullutta :)

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Ihana, kun tulit takaisin :)

 6. Avatar Myy sanoo:

  Kiva kun tulit takaisin:)

 7. Avatar Pia B sanoo:

  Kiva taas kuulla susta, ja kiva että et oo hylänny blogia kuitenkaan! :)

 8. Avatar Katariinaemilia sanoo:

  Täällä ollaan edelleen, kivaa kun kirjoitit pitkästä aikaa. Ja parahdin kauhusta kun puhuit Instagrammiin siirtymisestä, en oikein itse pidä siitä alustasta, kivampi lukea perinteistä blogia. Olen lukenut ihan lähes alusta asti blogiasi ja harvakseltaan jaksan kommentoida, mutta nyt oli pakko kertoa että täällä ollaan ja toivotan tsemppiä siihen mitä ikinä käytkin läpi<3 Minusta kuulostaa fiksulta pitää blogi erillään kaikkein henkilökohtaisimmasta asioista niin ei sitten vauva-palstalla tai Jodelissa repostella toisten asioilla. Kaikkien näiden vuosien jälkeen tämä on edelleen mun lemppari blogi! Terkkuja Turusta uskolliselta lukijalta. :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kun kommentoit, ja kiitos tsempistä! Ihana kun olet vieläkin mun matkassa kaikkien näiden vuosien jälkeen, ihan hullua :D

 9. Avatar Riikka sanoo:

  Hei! Kiva, kun tulit takaisin! Itselläni ei ole Instagramia -oon vähän mummo tavoiltani :D -niin musta on ainakin mukavaa, että kirjoitat nimenomaan blogia. :) Tykkään sun kirjoitustyylistä ja huumorista. Voimia niihin hetkiin, kun huolet painavat! <3

  • ia ia sanoo:

   Noo, et sä siinä Instagramissa menetä muuta kuin hukkaan valuneita tuntia joita sen selailuun helposti hurahtaa :D Kiitos paljon kauniista sanoista <3

 10. Avatar Luen jatkossakin sanoo:

  Sinulla on kiva positiivinen blogi ja hersyvä kynä. Tuskinpa kukaan ajattelee, että siinä on kaikki, mitä elämässäsi tapahtuu, ja on ihan oikein rajata se, mistä haluat kirjoittaa. Meillä on kaikilla omat synkät hetkemme, mutta miettisin monta kertaa ennen kun menisin niistä avautumaan verkossa. Ne jää ikävästi elämään. Valoa elämääsi!

 11. Avatar Sini sanoo:

  Hei! En ole kai ennen kommentoinut blogiisi, mutta olen seurannut jo liki 13 vuotta. Olisikohan ehkä ollut syytä kommentoida aiemmin..

  Olen miettinyt, että mitähän sinulle mahtaa kuulua kun blogissa on ollut hiljaista. Ihanaa kun tulit takaisin, olen kaivannut mm. utuista ilta-aurinkoa ja sanaleikkejä. Toivottavasti saat ilon pilkahduksista kiinni sitten kun niitä alkaa taas ilmaantumaan mieleen ja maisemaan.

  Kaikkea hyvää!

  • ia ia sanoo:

   Okei öö apua, no oli aikakin kommentoida! :D Kiitos kun päädyit kirjoittamaan! Ja lupaan palata tänne ilta-aurinkokuvieni kanssa heti kun niitä alkaa taas kertyä :)

 12. Avatar Perhoneito sanoo:

  Kiva, kun palasit!
  Toivottavasti saat taas sitä kevyttä fiilistä, eikä mene liikaa rämpimiseksi elämä!
  Bloglovin onneks imoittaa uusista viesteistä, vaikka olis pidempikin tauko takana.

  • ia ia sanoo:

   No sepä just :) Hei joo, mä oon unohtanut koko Bloglovinin! Muistan aikoinaan Blogilistan jota kautta tuli seurattua kymmeniä blogeja ja klikattua aina uusimmat merkinnät auki välilehtiin :D

 13. Avatar Sat Suma sanoo:

  Kiva kun olet, kiitos kun olet :)
  Oon käynyt vähän kurkkimassa tässä välillä kuukauden mittaan ja tänäänkin sen tein odottaen löytäväni ensimmäisenä tuon edellisen merkinnän otsikon. Mut tämäpä positiivinen ylläri, ja hei meitä vanhan koulukunnan (tietokoneen näytöltä)lukijoita on täällä vielä!

  Toivottavasti elokuun aurinko lämmittää myös sua lempeästi.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kommentistasi, piristi! Ja mä en osaa lukea blogeja puhelimella, en ollenkaan :D Kiva kun on muitakin jotka kuuluu vielä läppärikoulukuntaan! Elokuun lempeyttä myös sinne <3

 14. Avatar Sini sanoo:

  Kiva, kun palasit! 🌻 Harvemmin kommentoin mitään, mutta nyt kuulostit ehkä olevan sen tarpeessa. Kun tarkemmin miettii, niin sun blogi tosiaan on ihana hyvän mielen blogi, joten ehdottomasti jatka samaan malliin 😊

 15. Avatar Olppa sanoo:

  Ihana, kun tulit takaisin! <3 Sinun kirjoitukset todella ilahduttavat aina, ja sinulla on ihana tyyli kirjoittaa. Seuraan sinua kyllä instassakin, mutta tämä perinteinen blogi on kyllä ihan oma juttunsa. :)

  Ja lopuksi vielä pakko sanoa oman mantrani (vaikka en tiedä, ärsyttävätkö tälläiset tsemppaukset oikeasti enemmän kuin tuovat hyötyä), mutta tässä tulee: "kaikki järjestyy, aina". Koska niinhän aina tapahtuu, vaikka kävisi mitä. <3

  • ia ia sanoo:

   Haha, tuo mantra on oldie but a goodie :D Se meinaa aina välillä unohtua, mutta niinhän se on. Kyllä kaikki lopulta järjestyy, tavalla tai toisella :) Kiitos kun jätit kommentin!

 16. Avatar Maija sanoo:

  Welcome back! Oon kaivannu sun juttuja! Tsemppiä😊

 17. Avatar Emmi sanoo:

  Tervetuloa takaisin! Ikävää kuulla, että elämässäsi on jotain sellaista raskaampaa ja painavampaa, mitä ei toivoisi. Silloin ei tarvitsekaan jaksaa olla iloinen ja reipas. Ymmärrän hyvin, ettei nettiin halua jakaa tiettyjä asioita yksityiselämästään, varsinkaan niitä karikoita. Silloin ei varmaan teekään mieli kirjoittaa mitään, kuten sanoit. Aurinkotsempit vaikeisiin vaiheisiin ja älä huoli – me odotamme täällä! Blogiasi alusta asti seuranneena olen ainakin itse aina täällä lukemassa juttujasi. Älä ota seuraajista kuitenkaan liikaa paineita, vaan muista pitää huolta itsestäsi<3

  • ia ia sanoo:

   Kiitos aurinkotsempeistä! Ja ihana kuulla, että te ette ihan heti katoa sieltä minnekään :) Ootte best, mun oma pikku tukijoukko ❤️

 18. Avatar Hanna sanoo:

  Kävin aina tasaisin väliajoin tsekkaamassa onko tänne ilmestynyt jotain uutta. Ihana kun palasit! <3

  • ia ia sanoo:

   Jee, onneks et joutunut tällä kertaa pettymään (ainakaan toivottavasti) 😄 Kiitos kun kommentoit <3

 19. Avatar mmagic sanoo:

  Kyllä se kevyt fiilis vielä sinne sydämeenkin takaisin palaa <3 Kiitos kun oot taas siellä

 20. Avatar Victoria sanoo:

  Ihana sinä ❤️!! Sun blogi on best älä koskaan lopeta kirjottamista 😘🥰

 21. Avatar Heli sanoo:

  Ihana juttu, että kirjoitit. Minunkin mielestä blogi sopii parhaiten kirjoituksillesi. Täällä on omanlainen tunnelma toisinkuin Instagramissa. Ja tuosta riman madaltamisesta, tavallinen arki on mielestäni kiinnostavampaa seurattavaa kuin viimeisen päälle harkitut sommittelut, uudet vaatteet jne. Kaikkea hyvää <3

  • ia ia sanoo:

   Joo tavallinen arki on se mikä itseäkin blogeissa kiehtoo, joten on se kumma kun sillekin tulee asetettua jotkin ihme standardit :D Kiitos kommentistasi <3

 22. Avatar MJ sanoo:

  Kiva kun oot takasin, ei me täältä mihinkään kadota tauoista huolimatta! Tsemppiä kuormittavaan tilanteeseen, asioilla on aina tapana järjestyä ❤

 23. Avatar Hanna sanoo:

  Mullakin on taipumusta perfektionismiin. Pahimmillaan sillä on todellakin mielenterveyttä tuhoava voima ja sen takia yritän pyrkiä siitä pois. Se on ihan tosi vaikeeta, mutta sinnikkäästi pala palalta, joka päivä oon kertonut itselleni, että se mitä teen on riittävästi ja ihan hyvä on tarpeeksi. Hitaasti mutta varmasti se alkaa mennä kalloon. Vieläkin siivoan ja leivon aina, kun äiti tulee kylään, mutta olennaista on se ajatus mikä siinä taustalla on muuttunut. Ei ole pakko, en ole sen huonompi, jos en tee niin vaan teen sen siksi, että myös osaltaan nautin tehdä niin.

  Joskus mun mielestä perfektionismi sanaa käytetään aika kepeästi, vaikka sille on ihan oikea määritelmänsä. Jotkut kertovat sen olevan PARAS puolensa kun hakevat vaikka töitä. Mutta itse ainakin olen koko elämäni ajan enemmän kärsinyt kuin hyötynyt siitä. Ja vaikka perfektionismista luopuiskin, ei tunnollisesta ja tarkasta huithapelia tule. Tärkeimmät asiat tulee lopulta kuitenkin tehtyä ja samalla vapautuu tilaa mieleen ja elämään.

  Tästä tuli pitkä stoori sun lyhyeen pikku viittaukseen liittyen, mutta aihe on lähellä sydäntä :D

  • ia ia sanoo:

   Tärkeitä ajatuksia! Tuo on kyllä niin totta, että sitä helposti tuntee itsensä epäonnistuneeksi jos ei saa kokoajan jotain aikaiseksi ja saa suoritettua joitain naurettavia itse itselleen asettamia tavoitteita, joihin luulee että kaikki muut ihmiset ympärillä pääsee jatkuvasti. Ja sitten se perfektionismi voi ainakin oman kokemukseni mukaan lamaannuttaa välillä pahastikin, niin ettei saa aloitetuksi _yhtään mitään_ kun se rima tuntuu olevan niin korkealla. Ja sitten toisaalta sitä soimaa itseään siitäkin, vaikka välillä on täysin ok ja hyväkin olla saamatta aikaan yhtään mitään…

   Mutta siis joo, tuttuja ajatuksia, kiitos kun jaoit ne <3 (Ps. Äidin tullessa on kyllä aika pakko siivota minunkin, leipomukset ostan lähikaupasta :D)

 24. Avatar Tii sanoo:

  Ihana kun oot taas täällä!
  Oli ikävä näitä sun juttuja, vaikka heti samaan syssyyn pitää sanoa et on aivan ok olla välillä hiljaa jossei huvita.
  Toivottavasti nyt kuitenkin alkaa sujumaan (kirjoittaminen ja kaikki muukin) jälleen.Minä ainakin mielelläni luen sun juttuja jatkossakin! :)

 25. Avatar kejer sanoo:

  Kiva kun kirjoitit, oli jo ikävä. Älä ota paineita, kirjoitat silloin kun tuntuu ja sen verran kuin huvittaa.

 26. Avatar Milli sanoo:

  Kiva kun palasit! :) Jokaisella on ne omat kivut ja kasvunpaikat, eikä mun mielestä niitä tarvitse kenelläkään somessa avata, jos niin ei hyväksi koe. Tsemppiä sulle <3

 27. Avatar Johanna sanoo:

  Juu juu parempi näin! Epätäydellisyys on vaan inhimillistä ja antaa vähän tarttumapintaa/samaistumispintaa. Tervetuloa takas, täällä on sua odoteltu :)

  • ia ia sanoo:

   Joo se on kyllä totta :) (Ja pitää heivata lukulistalta aina pahimpina tuskailun hetkinä kaikki muut blogit, jotka pursuaa ärsyttävän kaunista ja ammattimaista sisältöä :D) Kiitos kun oot siellä!

 28. Avatar Sisi sanoo:

  Kiva kun olet siinä taas <3 Tsemppiä vaikeisiin aikoihin!

 29. Avatar Myrsky sanoo:

  <3

 30. Avatar Salkko sanoo:

  Täällä ollaan ja aina vaan yhtä iloinen uudesta postauksesta :-)

  • ia ia sanoo:

   Ihana Salkko, we go wayyy back! (On muuten hauskaa kun mä pystyn katsomaan kaikki samalla nimimerkillä kirjoitetut kommentit, ja sun eka on vuodelta 2011! En ehkä kestä 😭❤️)

 31. Avatar Mints sanoo:

  Tää oli hyvä postaus tällaisenaan :) kiva kun jaksat palata, vaikka jotain raskasta on meneillään. Ja kiva kun jaksat avata vähän hiljaisuuden taustaa, vaikka se ei meille lukijoille kuulukaan. Ja kiva, että koet vielä blogikirjoittamisen tärkeäksi.

  Myönnän, että kävin tänä aikana välillä kurkkimassa täällä, että olisiko jo uus postaus tullut, ja vähän ihmettelin pitkää hiljaisuutta. Kai sitä on vaan itse tottunut sellaiseen bloggailun säännöllisyyteen, ja kaipaa ”tutulta” tuntuvan tyypin tekstejä. Ite oon tällä hetkellä aivan vieraalla paikkakunnalla, jossa en tunne ketään enkä juuri kohtaa ihmisiä. Sen takia pitkään seuraamani blogit ovat olleet jonkinlaisia ”tutun ja turvallisen” tuojia, niihin on ollut kiva uppoutua :) Instaa en ole vielä alkanut käyttää, se tuntuu jotenkin ylimääräiseltä kuormalta omaan some-/nettimaailmaan. Siksi luen edelleen ennemmin blogeja, vaikka niissäkin sisältöä tuntuu olevan nykyään aika paljon vähemmän (koska siirrytty Instaan tms).

  No tämän päivittelyn tarkoitus oli lähinnä tsempata sua, mutta silleen hyväksyvästi/lempeästi, ei esittää vaatimuksia tai odotuksia. Muista, että mitään pahaa ei tapahdu, vaikka et täällä niin usein kirjoittelisikaan (tai vaikka lopettaisitkin kokonaan) tai jos tekstin sisältö ei omasta mielestäsi olisi aivan timanttia. Oon saanut huomata aina uudelleen ja uudelleen, että elämä menee kuitenkin aina vaan eteenpäin, jos olen panikoinut jotain mokiani tai esim. pelännyt ihmisten suhtautumista muhun. Kun vaan joskus oppisi olemaan vähemmän kriittinen itselleen. Tai itse asiassa, oon vähän onnistunutkin siinä viimeisen vuoden aikana :) kaikkea hyvää!

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kun kommentoit, mä jotenkin oikein pysähdyin tämän äärelle! Hurjasti tsemppiä sinne uuteen kaupunkiin! Ootkohan siellä pysyvästikin..? Tekis mieli ehdottaa että käydäänkö kahvilla jos ollaan samoilla kulmilla, tiedän miten pelottavalta uusi ympäristö voi tuntua.

   Kiitos tsempeistä, otin ne juuri niin kuin tarkoititkin :)

 32. Avatar Roosa sanoo:

  <3

 33. Avatar Muumaamustikka sanoo:

  <3

 34. Avatar KatE sanoo:

  Hei, tervetuloa takaisin! Toivottavasti loppukesässäsi on enemmän valoa ja iloa :)

 35. Avatar Voi ei sanoo:

  Erositko taas? :(

 36. Avatar Anna sanoo:

  Ajattelen, että kun ”luovaa työtä” tehdään persoonalla, on entistä tärkeämpää rajata työ- ja vapaa-aikaa ja/tai työ- ja siviiliminää jaksamisen vuoksi. Tai ainakin näin koen asian, kun luovalla alalla olen. Ehkä jotkut pärjäävät ilman jonkinlaisia rajauksia esim. työ- ja siviiliminään, mutta itse tosiaan kaipaan tällaista, jotta voin taata voimavarojen palautumisen ja yleisen jaksamisen. Varmaan tähän vaikuttavat persoonallisuuden piirteetkin; kaiken jakaminen kaikille tuntuu suht introverttinä ja yksityisenä ihmisenä aika vieraalta toiminnalta. All in all, hienoa, että asetat rajoja ja päätät jakaa just sen verran, kun itsestä tuntuu sopivalle 👍. Se on sitä ”tervehenkistä” rajojen asettamista ja jonkinlaista itsesuojeluvaistoa kanssa 👍.

  • ia ia sanoo:

   Jep, samaistun kyllä noihin ajatuksiin! Aika kuormittava ajatuskin, että työ- ja siviiliminän roolit hämärtyy niin paljon ettei osaa itsekään enää tunnistaa että milloin on töissä ja milloin ei. Ammattibloggaajan hommaan en kyllä ikinä pystyisi 🙈 Kiitos kun kommentoit!

 37. Avatar Heli sanoo:

  Kiva kun postasit taas! Toivottavasti kaikki kääntyy hyvin päin <3

 38. Avatar Jennie sanoo:

  Kiitos kun kirjotat! Ihanan värikäs ja elämän tuntonen blogi Olen lukenu melekein alusta asti ja tuntuu että vähän kasvanu siinä mukana. Mukava ettet ole siirtyny Instragrammiin, kun sitä ei kaikilla ole eikä tule. 🤔 Terveisiä Pohjosesta! 🥰

  • ia ia sanoo:

   Haha ihana sinä! Kiitos terkuista, pidetään tuplakonsonantit puhheessa jatkossakin! 😄❤️

 39. Avatar Milla sanoo:

  Kyllä mää vähä sinun iloisia juttuja kaipailin ja tänää nii ilahtusin kun huomasin sinun kirjottaneen! Ja musta on ihanaa kuin sä oot sä vaikka muutit helsinkii, mua vähä jänskätti et minkälaista juttua alkaa tulee mut tää on ainoa blogi mitä jaksaa kukee vuodesta toiseen 💕❤

 40. Avatar Teehetki sanoo:

  Instaa selaan kuvien takia, tänne blogiin tulen tekstin takia. Kiitos kun jaksat edelleen kirjoittaa <3

 41. Avatar nanonyymi sanoo:

  Hei Juulia, ihana että kerroit kuitenkin tämän verran, ja kyllä me lukijat todellakin ymmärretään se tiukan rajan vetäminen blogi- ja henkilökohtaisen elämän välille. Se on tervettä. Tietty kymmenisen vuotta blogia luettuaan alkaa jotenkin kuvitella jo ”tuntevansa” bloggarin, ja siksi myös henkilökohtaisempien ja realististen asioiden kuuleminen toki kiinnostaa. Mutta tää blogi on sun oma paikka, sun oma taideteos ja me kunnioitetaan sun linjauksia.

  Toivon tosi paljon, että sun olo helpottaisi pikimmiten <3 Sun ihanat postaukset on just sellasia pieniä hyvän mielen tuojia arkeen. Oot aito ja erilainen kuin muut bloggaajat nykyskenessä, ja älä todellakaan myöskään ota mitään paineita postaustahdista. Itse ainakin koen, että joka postaus on vaan plussaa, ja etenkin ne sellaiset siloittelemattomat aidot arkijutut.

  Haleja ja tsemppiä!

  • ia ia sanoo:

   Vitsit, kiitos kauniista sanoista! Tuli jotenkin erityisen hyvä mieli sun kommentista :) Samoilla linjoilla jatketaan siis! Ja kiitos haleista <3

Kommentoi