maanantai 17. elokuun 2020

9x tallentamisen arvoinen

Tietää, että hetkessä on jotain jonka haluaa muistaa, kun siitä ottaa kuvan. Sen enempää sommittelematta, kunhan vain haluaa tallentaa sen pienen hetken syystä tai toisesta ja muistaa kuvaa katsoessa sen saman tunnetilan. Oli se sitten ilahtuneisuus liukuvärjäytyneestä limulasista tai huvittuneisuus somenuudeleista. Tässäpä 9 tallentamaani hetkeä viime ajoilta!

elojudui18

1. Kastepisarat kukkasilla sadesääkävelyllä. Mua ketutti aiika valtavasti, kun toinen kesälomaviikkoni kului päivästä toiseen sateen ropinaa todistaessa. Eräänä iltapäivänä aurinko sitten päätti muistuttaa olemassaolostaan, ja mä vedin saman tien lenkkitossut jalkaan ja lähdin talsimaan sateen raikastamaan ulkoilmaan ilta-aurinkoon. No, sateeksihan sekin hetki sitten kuitenkin kääntyi, ja sillä samalla hetkellä aivoissa alkoi renkuttaa Mikko Alatalon ”Aurinko paistaa ja vettä sattaa”, kuten käy aina jos sataa ja paistaa aurinko. Ei mitään henkilökohtaista, mutta kiitti Mikko hei kun oot pilannut ikuisiksi ajoiksi tämän sääilmiön. Mutta siis NIIIIIIN. Jos ei olis satanut, niin sadepisarat ei olis tehneet kissankelloista ihan erityisen suloisia!

elojudui6

2. Punavuoren hienostolintujen iltapäiväkahvit. (Harmi kun ne ehti miltei karata ennen kuin sain otettua niistä kuvan!) Bulevardin Ekbergin ulkopöytään oli kokoontunut ainakin neljän pikkulinnun hienostoseurue nauttimaan edellisten asiakkaiden croissant-muruista. Mä oon ihan varma, että niillä tipuilla on tapana tulla samoille apajille vähintään kerran viikossa ja juoruilla Vanhalla Kirkkopuistolla hengailevista harakkaherroista, eikä niille saletisti kelpaa mitkään Alepan kulman paistopiste-pasteijan jämät.

elojudui17

3. Käsidesibaari ystävän 30-vuotissynttäreillä. Ja mun seuralaisen kaunis juoma! Jostain syystä otin kuvan siitä, enkä omasta kaljasta…

elojudui4

4. Kylie Jenner -nuudelit. Oli pakko kokeilla TikTokin verkkokalvoilleni pakottamaa reseptiä, jossa nuudelit keitetään ensin miltei kypsiksi, sitten keitinvedestä kaadetaan melkein kaikki pois ja nuudeleiden päälle lisätään yksi raaka kananmuna ja mausteet. Ja sitten sekoitetaan ja syödään kivalta lautaselta puikoilla, minkä jälkeen sun torstai-illan päivällinen ei vaikuta enää yhtään niin apaattiselta. (Löytyy kun laitat TikTokin hakuun kyliejennernoodles :D)

elojudui15

5. Maskielämää. Tuntui aivan utopistiselta hommata itselle ensimmäiset kangasmaskit, ei voi jotenkin käsittää että tähän on tultu… Valitsin kotimaisen Pure Wasten kangasmaskit. Ne ei ehtineet kuivua kun pesin ne edellisiltana käyttövalmiiksi (keitin vedenkeittimellä kuumaa vettä ja pyörittelin maskeja kattilassa pienen pesuainetilkan kanssa. Jospa tällä taktiikalla ei menty mennä ihan metsään?) mutta onneksi VR:n henkilökunta jakoi kertakäyttömaskeja.

elojudui8
6. Ystävän synttärit ja itse tehty suklaakakku. Se oli aivan taivaallisen hyvää ja salaa harmittelen, etten pihistänyt siitä palasta laukkuuni kotiinvietäväksi. Käytiin ennen illan hämärtymistä pelaamassa sisäpihalla Mölkkyä ja Peiliä. Muistatteko Peilin, sen missä yksi on naama seinään päin ja muut koittaa hiippailla selän takana huomaamatta kohti seinää? Hauskin vartti pitkään aikaan!

idelojudui13

7. Viinilasilliset kaverin kanssa Relovessa. Ankeaa mielialaa piristi (kaverin näkemisen lisäksi) jotenkin potenssiin kymmenen tuo viherkasvien ja kauniiden esineiden täyttämä ympäristö! Tänne pitää tulla toistekin larppaamaan Punavuoren asukasta, laittaa joku vähän liian hieno mekko päälle ja mennä lukemaan kirjaa viinilasillisen äärelle. (Tästä tuli mieleen toisen ääripään ei-ihan-niin-kuvankaunis hetki, kun menin Burger Kingiin yksin syömään halloumaterian ja kuuntelin kuulokkeilla Auta Anttia 😂)

elojudui3

8. Harun sushibuffassa kauniiksi liukuväriksi lasiin jäänyt fanta-kokis-sekoitukseni.

elojudui9

9. Auringonlasku. Vaikkei niitä näe täältä niin hyvin kuin Kallion kodista (jonka maisemaa mulla on kyllä melkoinen ikävä), niin punertavaksi värjätty taivas on kyllä illasta toiseen ikuistamisen arvoinen.


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “9x tallentamisen arvoinen”

 1. Avatar monna sanoo:

  Toivottavasti toi käsidesibaari ja juoma ei liity liian läheisesti toisiinsa :D

 2. Avatar SOfia sanoo:

  Siis ainoa ajatus, että vieläkö jotkut aikuiset tekee noita limsasekoituksia :’D

  • ia ia sanoo:

   No olin aikuinen ikävuodet 10-29, mutta sitten löysin taas limsasekoituksen mahtavuuden 😂

   • Avatar Sanjana sanoo:

    Siiiiis, jokuko ei tee aikuisuuden takia näitä! 😄 Joko tykkää tai ei, ikää se ei kysy! Ehkä nykyää ei enää seitsemää makua mitä lapsena, mut appelsiini+cola vaan toimii!

    • ia ia sanoo:

     Joo siis se on nimenomaan appelsiini+cola! Tulee mieleen se musta Grandi-pillimehu mikä oli pillimehuista paras 😄

 3. Avatar Sofia sanoo:

  Mun piti jo edelliseen postaukseen kommentoida, että sun blogi on ollu jo vuosien ajan mun ehdoton lemppari! Parasta on sun tekstit, jotka on aivan timanttisia ja huomaa, että niihin on käytetty aikaa. Sun postauksista huokuu yleensä niin ihanaa positiivista energiaa että huomaan palailevani välillä selailemaan sun vanhoja postauksia jos itsellä on ollut raskas päivä. :D Just tällaset postaukset pienistä iloista on parhaita ja ainakin mun osalta tosi toivottuja! Mitä tahansa käytkään nyt läpi – toivon kovasti tsemppiä ja lähetän paljon virtuaalihaleja!

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos kauniista sanoista, tulipa hyvä mieli :) Ihana kuulla että vanhatkin postaukset jaksaa ilahduttaa! Kiitos kun kommentoit, ja kiitos haleista <3 Hali takas!

 4. Avatar Ellinoora sanoo:

  Ihania kuvia😍

 5. Avatar Wilma sanoo:

  Siis toi suklaakakku näyttää ihan älyttömän hyvältä, olisko ohjetta? :D

Kommentoi