maanantai 19. lokakuu 2020

mun vinkit syyspukeutumiseen

dom1

Anna jatkoaikaa kesämekoille pukemalla neule päälle. Tämä on ollut mun tämän syksyn lempparijippoja: Satsasin neutraalinsävyiseen villa-alpakkasekoitteiseen neuleeseen, jonka voi heittää melkeinpä minkä tahansa kesäkoltun päälle. Ja tadaa, ei tartte pakata niitä mekkojakaan talveksi pois vaatekaapista! Suosin luonnonmateriaaleja: Tuo villa-alpakkakombo tekee neuleesta tosi ilmavan ja pehmoisen, mutta samalla todella lämmittävän. Niin, ja neuleen saa huijattua cropattuun mittaan vyöllä: Sido ohut vyö vyötärölle ja käännä neuleen alahelma alakautta vyön alle.

dom13

Pidä neuleista huolta. Tuuletan neuleet käytön jälkeen, jolloin varsinkin luonnonkuituiset neuleet freesaantuu tosi hyvin ja vesipesua voi välttää hyvinkin pitkälle. Neuleen heittäminen pussissa pakastimeen vuorokaudeksi toimii myös. (Niin, ja sitten kun peset, niin älä herranen aika iske sinne neljäänkymppiin. Kolmenkympin hienopesu, mieluummin vaikka ihan villanpesuohjelma. Ja jos neuleessa on vesipesukielto, niin sitten veden kanssa läträilyt omalla vastuulla.) Mulla on myös villakampa, jolla kampaan käytön myötä syntyneen nukan pois, ostin omani Eurokankaasta alle vitosella. Ne nukkaleikkurit tekee herkästi reikiä neuleeseen!

dom14

Satsaa aitonahkaisiin kenkiin, joilla on oikeasti hyvä kävellä. Ja pidä niistä huolta. Mä olen hyvin pitkälti yksien kenkien tyyppi: Kuljen koko sesongin melkeinpä yksissä ja samoissa monoissa, joista pyrin pitämään sen verran hyvää huolta, että ne myös kestävät kovaa käyttöä vuodesta toiseen. Mun luottomerkki on ollut Vagabond koska niiltä löytyy mulle parhaimmaksi havattu vähän leveämpi lesti. Kuvissa näkyvät maiharit ostin itselleni synttärilahjaksi ja niissä on ihanan paksu pohja, joka myös pitää kylmän loitolla. Suojaan nahkakengät aina uutena ensin nahkarasvalla ja sen jälkeen suojasuihkeella, ja toistan suojasuihkekäsittelyn ainakin pari kertaa sesongin aikana. Sitten taas seuraavana syksynä ennen käyttöönottoa rasvailen ne värillisellä nahkarasvalla taas lähes uudenveroisiksi.

dom7

Räsähteleekö sukkikset rikki? No nämä ei. Parhaat sukkikset on edelleenkin H&M:n muotoilevien sukkisten puolelta, nämä on mun tämänhetkiset lempparit ja nytkin jalassa. Tukisukkahousut nyt nimenä tuo mieleen lähinnä Terttu-tädin suonikohjut ja säärten verenkiertohaasteet, mutta trust me, niiden sukkisten matsku kestää oikeasti käyttöä ja pesua ihan äärettömän hyvin: En oo varmaan yksiäkään saanut rikki muutoin kuin jalkateristä kuluman myötä. Ja näissä on riittävän korkea vyötärö! Niin ja joooo tiedän ettei noilla ohkaisemmilla sukkiksilla nyt kovin pitkälle talvea pötkitä varsinkin jos asuu yhtään pohjoisemmassa, mutta lisää jalkaan villaiset polvisukat ja valitse vähän pidempi talvitakki, niin jo lämmittää.

dom11

(Neule ja mekko &Other Stories, kuvauslokaatio the one and only bloggaajatausta Tuomiokirkko jonka juurella en ollut koskaan aikaisemmin vielä ottanut kuvia! Saanks nyt jonkun Aito Bloggaajasertifikaatin?)

dom10

Saa laittaa lisääkin vinkkejä jakoon :) Muikeeta uutta viikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “mun vinkit syyspukeutumiseen”

 1. Avatar Mints sanoo:

  Hmm, miksiköhän mun vaatekaappi näyttää olevan täynnä lähinnä t-paitoja ja trikoopaitoja… Tilausta olisi siis neuleille: lämpimille, kivan näköisille, takin alle sopiville, sähköistymättömille ja hyvin istuville neuleille. Sopivat syyshousut olisivat myös tarpeen, sellaiset joiden alle mahtuu tarpeen tullen sukkikset. Syyspyöräilijänä kaipaan vaatetukseen aina hiukan käytännöllisyyttä, joka on viime aikoina mennyt kyllä ihan liiallisuuksiin (juoksutrikoot joiden päällä on tuulihousut, jotka voi riisua töissä pois ja hengata trikoissa työpäivän ajan, kekseliäisyys huipussaan).

  • ia ia sanoo:

   Satsaa vaikka ekaks johonkin kivaan ja kaiken kanssa sopivaan neuletakkiin niin voit heittää ne kaikkien niiden t-paitojen ja trikoopaitojen päälle 😊 Keinokuituja ja neljän (tai yli) eri kuidun sekotteita suosittelen välttämään neuleostoksilla niin ei mene ihan heti huonoksi! Ja akryyli kans sähköistää ihan hulluna… Toivottavasti teet kivoja syysvaatelöytöjä! Ja kantsii tsekata kans UFFit, Fidat ja vastaavat, sieltä saattaa kans tehdä hyviä neulelöytöjä :) Mutta hei, eiks juoksutrikoot oo aika trendikkäätkin tällä hetkellä 😄

   • Avatar Mints sanoo:

    Hei kiitti vinkeistä! Näistä rohkaistuneena lähdin vaatekauppaan (siis siihen ainoaan yhteen paikalliseen, jossa on sekä edullisia että vähän hintavampia tuotemerkkejä) paitakaupoille. Yllätyksekseni pääasiassa kaikki neuleet olivat keinokuitua ja niiden eri sekoituksia! Kivan näköisiä tietysti, mutta se sähköistyminen on itselleni kirosana :D kaupan myyjä harmitteli samaa ilmiötä. Onnistuimme onneksi löytämään silti pari kivan näköistä, käytännöllistä ja helposti yhdisteltävissä olevaa luonnonkuituista neuletta. Arvostan monikäyttöisyyttä ja pitkäikäisyyttä vaatteissa. Hyvä tuo sinun vyövinkkisi, lisää vaatteen käyttömahdollisuuksia!

    • ia ia sanoo:

     Eikä, ihana kun tästä oli käytännön hyötyä! Joo noi keinokuituneuleet on kyllä harmi homma, kun niissä mahdollistuu sitten materiaalivalintojen myötä edullinen hinta ja niissä on aina vaikka mitä kivoja värejä… Ja toki se tukee sitä kulutustapaa jossa ens syksynä sitten haluaa taas uusia neuleita uusissa väreissä niin ei paljoa haittaa vaikka ne viime syksyiset olis jo nuhjaantuneetkin. Mutta iso peukku luonnonkuitulöydöistä! Niistä riittää oikein hoidettuna iloa varmasti useammaksi syksyksi 😊

 2. Avatar Laura sanoo:

  Olipa kiva postaus! Jostain luin sellasen vinkin, että sukkahousut kestää paremmin kun ne kastelee ja antaa kuivua ennen ekaa käyttökertaa! En kyllä sit tiedä toimiiko toi todellisuudessa.

  Ja näyttääpä sun jalat pitkiltä ekassa kuvassa! (:D) pakko kysyä, kuinka pitkä oot? Muistelisin että oot aika ”tavallisen” pituinen mutta tuo kuvakulma antaa kyllä pari senttiä lisää pituutta

  • ia ia sanoo:

   Jee, kiva kuulla! Joo mä oon kuullut ton kans, ehkä se johtuu siitä että sukkikset voi olla pakkauksessaan kaupassa pitkäänkin ja kosteus palauttaa helpommin sen materiaalin elastisuuden, kun ”kuivana” ne voi olla vähän hapertuneet ja raksahtaa herkemmin rikki 🤔 Mene tiedä 😂 Mä oon 163cm pitkä, eli tää illuusio johtuu täysin kuvakulmasta 😄

 3. Avatar Olppa sanoo:

  Ihanat kuvat! :)

Kommentoi