tiistai 27. lokakuun 2020

helppoa ja nopeaa arkiruokaa: pähkinäinen kasviswokki

Kaupallinen yhteistyö: Hetki

Olisko alkuviikon kunniaksi tulille jälleen yksi arkiruokaresepti! Tällä kertaa latasin loppuviikon lounaaksi rasiat täyteen pähkinäistä nuudeliwokkia, jota itseasiassa kokeilin ekaa kertaa paria löytämääni nettireseptiä yhdistellen. Ja hemmetti kun tuli hyvää! Tämänkertainen kokkailuhetki on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hetki:n kanssa.

hetkiwok7

hetkiwok1Hetki Arkiwokmix (200 g): porkkanaa, kiinankaalia, punaista ja vihreää paprikaa.

Hetki Värikäs wokmix (300 g): porkkanaa, punakaalia, purjosipulia, lehtikaalia ja tatsoita. Valitsin tämän mun wokin pohjaksi, koska isompi pakkauskoko soveltui paremmin mun tarpeeseen saada ruokasatsista riittämään useammaksi päiväksi. Plus noi värit!

Oon itseasiassa aloittanut vastikään salilla käymisen (siitä lisää joskus myöhemmin jos rohkenen 😄), ja haluaisin kovasti siihen rinnalle saada myös ruokapuolen kuntoon. Mun kompastuskiveksi meinaa muodostua kasvisten niukka määrä ruokavaliossa, joten siinäkin mielessä nämä wokmixit oli kiva uusi tuttavuus: Pussillisessa on just sopiva määrä monipuolisesti kasviksia valmiiksi pilkottuina, joten säästyn pilkkomisen vaivalta ja saan ihan älyhelposti vihanneksiltaan monipuolisen ruoka-annoksen eteen. (Ja jääkaappiin ei jää pyörimään niitä epämääräisiä vihannestenpäätyjä!) Wokmixit on myös valmistettu Suomessa, joten samalla tulee tuettua myös suomalaista työtä. Ja vielä kirsikkana kakun päällä se, että nämä tuntuu huomattavasti tuoreemmalta ja nopeammalta vaihtoehdolta, kuin ikiroudassa olevat pakastesetit.

wokmixc3

hetkiwok4

Pähkinäinen kasviswokki (valmistusaika 20 min)

Pähkinäinen osuus:

 • 1 rkl öljyä
 • 1 pkt Quorn-kuutioita
 • 2 rkl maapähkinävoita
 • 2 rkl hunajaa
 • 1 rkl seesaminsiemeniä
 • kourallinen saksanpähkinöitä

Wokkiosuus:

Nuudelit:

 • 4 laattaa riisivermisellinuudeleita (tai mitä vaan muita nuudeleita)
 • 1 l kiehuvaa vettä

wokmixc2

1. Paista jäisiä quorn-kuutioita öljyssä n. 6 min. (Pilko tässä välissä odotellessasi 2 valkosipulinkynttä ja jätä sivuun.) Lisää joukkoon 1 rkl soijakastiketta, 2 rkl hunajaa, 2 rkl maapähkinävoita sekä 1 rkl seesaminsiemeniä. Sekoittele ja jatka paistamista vielä toiset 6 min. Lisää loppuvaiheessa pariksi minuutiksi kourallinen saksanpähkinöitä pannulle paahtumaan myös.

2. Laita tässä välissä vedenkeittimeen 1 l vettä kiehumaan.

3. Siirrä hetkeksi quorn-seos erilliselle lautaselle, lisää tyhjään pannuun vähän öljyä  ja paista valkosipulinkynsiä hetki. Lisää sen jälkeen perään pussillinen Hetki Värikäs Wokmixia ja kääntele. Lisää parin minuutin päästä koko se quorn-setti sinne sekaan ja sekoittele. Heitä mukaan vielä vähän soijakastiketta.

4. Jätä wokki kannen alle hautumaan siksi aikaa, kun valmistat nuudelit: Kaada 1 l kiehuvaa vettä kattilassa olevien nuudelikiekkojen päälle, ja jätä nuudelit kannen alle hautumaan kahdeksi minuutiksi. Sen jälkeen huuhtele ja valuta nuudelit.

5. Yhdistä nuudelit ja wokkisetti samaan pannuun jos haluat, tai annostele lautaselle ensin nuudeleita ja sitten wokkisettiä päälle. Lisää halutessasi annoksen päälle vielä vähän limemehua, soijakastiketta ja ripaus seesaminsiemeniä.

hetkiwok8

hetkiwok11

6. Pakkaa loput eväsrasioihin ja ole loppuviikon verran tyytyväinen itsetehdyistä lounaistasi!

hetkiwok15

Siis vitsit tuo maapähkinävoi ja hunaja oli quornin kaverina mehukas idea! Valmiissa setissä ei paistanut läpi mikään yksittäinen maku kun makeita ainesosia tasapainotti suolainen soijakastike. Tätä pitää tehdä toistekin!

Arvonta! Mistä koostuu sun vakkariwokki? Nyt kaikki salaiset ainesosat jakoon! Ja onko nuo Hetki-wokmixit vielä tuttuja? Jokainen tähän postaukseen kommentoinut on mukana Hetki-tuotepaketin arvonnassa. Arvonta päättyy 3.11. ja arvonnan säännöt löytyy täältä.


Saatat pitää myös näistä:

26 Responses to “helppoa ja nopeaa arkiruokaa: pähkinäinen kasviswokki”

 1. Laura sanoo:

  En voi sano että vakkariwokki mutta surullisin ”wokki” koostui kerran sipulista, kesäkurpitsasta ja soijakastikkeesta. Kyllä sitä nälkäänsä söi :D

 2. Essi sanoo:

  Viime aikoina oon tykännyt tosi paljon kesäkurpitsa + paprika + ananas + mifusuikale (plus nuudelit ja kastike) -kombosta wokissa. Wokin kruunaa uunissa rapeaksi paistetut lehtikaalisuikaleet! En ole vielä törmännyt noihin wokmixeihin mutta ehdottomasti menevät kokeiluun kunhan kaupassa tulevat vastaan!

 3. Rosinantte sanoo:

  Mun vakkariwokki sisältää kyllä aina pähkinöitä ja makeaa chilikastiketta. Usein se sisältää myös niitä surullisia ikiroudasta kaivettuja pakastevihanneksia, joten ehkä nyt otan itteeni niskasta kiinni ja kokeilen vaikka näitä Hetki-sekoituksia :)

 4. Jutta sanoo:

  Jihuu! Ei ole nuo wokmixit mulle ennestään tuttuja! Itse tykkään aina laittaa wokkiin tofua, ananasta ja seesamiöljyä – loppu onkin yleensä vähän sitä sun tätä mitä kaapista nyt sattuu sillä hetkellä löytymään :-)

 5. Johanna sanoo:

  Nopee ja herkkuwokki tulee parsakaalilla, porkkanalla, paprikalla ja sipulilla! Sekaan tietty nuudeleita, valkosipulinkynsiä oman maun mukaan, perusmausteita ja salainen ainesosa antamaan potkua: inkivääritahna! En tykkää inkiväärin kuorimisesta tai pilkkomisesta, niin suoraan purkista lusikoitava tahna on pelastanut tämän keittiön maut :D
  Protskulähteenä yleensä kanaa, mutta pitääpä kokeilla tuota Quornia!

 6. mmagic sanoo:

  Ihan liian vähän tulee kyllä tehtyä erilaisia wokkeja! Mutta oma lemppari lisätä joukkoon on kyllä nopeasti pannulla paahdetut cashew-pähkinät :)

 7. Miumau sanoo:

  Nam 😋 pitääpä kokeilla!

 8. Miumau sanoo:

  Minä teen wokin yleensä tofu- tai kananmunawokkia TomYum-mausteisista nuudeleista (käytän siihen siis nuudelipaketin mukana tulevat mausteet) ja ns. kiinalaisista pakastewokkivihanneksista. Siihenkin sopii kivasti makupariksi lime ja pieni lisächili tuoreena. ☺️

 9. Maija sanoo:

  Wokkini koostuu kanasta, porkkanasta, porkkanasta, ja wokkivihanneksista. En ole kokeillut vielä Hetki- sekoituksia.

 10. Reeta sanoo:

  Mukana!!

 11. Sini sanoo:

  Mukana arvonnassa! Meidän perheessä tehdään oikeastaan vain nakki/kanawokkia, ja nekin on mun tekemänä melko kuivia… Juuri kuulin ystävältä, että salaisuus olisi kastikkeissa, mutta eipä ole mulla vielä hallussa reseptejä wokkisooseille! Tuo maapähkinävoi kuulostaa kyllä herkulliselta, täytyy kokeilla 😍

 12. Miri sanoo:

  Hyvä ja nopeasti valmistuva wokkini koostuu hapankaalista, nuudeleista sekä kananmunasta, kaikki vaan pannulla sekasin.

 13. Kukka sanoo:

  Mun lemppariwokissa on kanaa, kookoskermaa, currya ja nuudeleita.

  Nää wokmixit ei oo tuttuja, mutta pitää tutustua!

 14. Paula sanoo:

  Ahaa siis maapähkinävoita wokkiin! Täytyypä kokeilla! Itse wokkaan mitä vaan kasviksia ja herkkusieniä ja sitten vaan perään kookosmaitoa ja kikkomania. Ja porkkanat pitää leikata sellaisiksi tikuiksi, ei missään nimessä pyöreiksi slaisseiksi!

 15. mjai sanoo:

  Ei oo tuttuja noi. Mun wokkiini kuuluu yleensä liikaa sweet chilisoosia ja soijaa. Maapähkinävoifanina pitää ehottomasti testata tätä reseptiä!

 16. Mints sanoo:

  No wokki ja wokki, voiko tätä mun juttua sellaseksi sanoa :D No kuitenkin, kuullotan sipulia ja valkosipulia pannulla voissa, heitän sekaan keitetyt nuudelit ja kastikkeen, johon tulee soijaa, kalakastiketta, sesamöljyä ja fariinisokeria. Toisinaan jaksan pilkkoa kasviksia sekaan, mutta useimmiten en, koska onhan se niin hirveen hidasta puuhaa jos on kiljuva nälkä! :D

 17. Olppa sanoo:

  Nykyään sinkkuna tulee aivan liian usein sorruttua juuri pakastevihanneksiin, kun tekee nopeaa ruokaa. Repesin niiden ikiroudassa olemiselle, tottahan se on. :D Pakko kokeilla näitä uutuuksia! :9

 18. Otus sanoo:

  Omaan lemppariwokkiin tulee kaalia, purjoa, kananmunaa, chiliä ja nuudelia, kastikkeeksi soijaa ja riisiviinietikkaa, nam! Hetki-wokmixit ei olleet aikaisemmin tuttuja, mutta pitänee testata :)

 19. M sanoo:

  Vakkariwokkia ei oikein oo, pitää kokeilla noita Hetki-pussukoita :)

 20. Satu sanoo:

  Ei ole vielä tuttuja :) ja vakkari wokki koostuu niistä kasviksista mitä jääkaapista tai pakkasesta sattuu löytymään, munanuudelista, savutofusta ja soijakastikkeesta. Sienet sopii muuten tosi hyvin wokkiin! :P

 21. Ninni sanoo:

  Parhaaseen wokkiin kuuluu tahinia, maapähkinävoita, valkosipulia ja inkivääriä. Kasvikset ja muut mukavasti vaihdellen.

 22. petra sanoo:

  Hetki pussukat on ehkä tuttuja, ostan joskus -30% valmispussukoita mutta en oo ajatellut merkkiä. Kanaa, ananasta, porkkanaa ja valkosipulia ainakin

 23. Jansku sanoo:

  Mun vakkariwokkiin tulee tofu, porkkana, lehtikaali, sipuli, valkosipuli, nuudelit ja tietysti mausteet plus soijakastike. Ja suolapähkinöitä päälle!

 24. E~ sanoo:

  Kaikki muu vaihtelee, mutta aina mun wokissa on soijakastiketta ja sweet chiliä! Ja yleensä myös niitä hemmetin pakastevihanneksia :D Tykkään myös joskus paahtaa kuumalla, kuivalla pannulla joukkoon cashewpähkinöitä ja ananasta.

 25. Eeva sanoo:

  Teen yleensä pikawokkia, johon tulee valmista pakastevihannessekoitusta sekä nuudeleita. Sekaan saatan laittaa juurikin maapähkinävoita. Hetki-tuotteet eivät ole entuudestaan tuttuja, täytyypä kokeilla!

 26. Ou sanoo:

  Avocado, cashewpähkinä, kasvikset, riisi, ananas

Kommentoi