tiistai 17. marraskuu 2020

it’s beginning to look a lot like nope

lallac1

Ainiin hemmetti, joku jouluki. Tähän asti oon ehtinyt fiilistellä sitä vain ihan ihan kevyesti: Oon juonut yhden mukillisen vaaleaa glögiä, syönyt ihan vähän juustoja, käynyt kääntymässä ympäri yhdessä joulukoristekaupassa ja nostanut ihan vähän katsetta ylöspäin keskustassa kävellessäni ja ihastellut jouluvaloja. (Ensin olen kuitenkin paheksunut, että oisko niitä nyt tarvinnut vielä lokakuun puolella ripustaa.)

castellovol24

Asioita, joita odotan joulussa:

 • Pari päivää pohjoisemmassa. Tää kaupan ala ei ole se herkuin, en muista millon viimeksi olisin saanut nauttia jostain koko joulun pyhien yli ulottuvista vapaista… Mutta jos nyt edes muutaman päivän saisi rauhoittua!
 • Niin, ja kotikotivisiitin myötä pari päivää ilmaista ruokaa. 24/7.
 • Se eka haarukallinen jouluaattona, johon on lastattu porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkoa, rosollia, rosollinkastiketta, pala perunaa ja kastiketta. Se kaikki pitää saada taiteiltua siihen yhteen haarukalliseen, ja sen haarukallisen myötä suuhun leviää makujen sinfonia, jollaista ei ole 364:ään päivään saanut kokea.
 • Aurajuusto ja… No ketä mä huijaan, aurajuusto ihan vaan yksistään. Kyllä mä siihen näön vuoksi jotain rypälettä kylkeen tungen, mutta uppoaa se kiekko jääkaapista vaikka ihan yksistäänkin.
 • Täysin rajaton saanti suklaaseen, myöskin 24/7.

Hetkinen seis, neljä viidestä liittyi nyt ruokaan…

lallac2

Asioita, joita en odota joulussa:

 • Joululaulut. Missään muussa muodossa, kuin ehkä silloin aattona vienosti ruokailun taustalla soiden, ja pelkästään niitä rauhallisia. Kuitenkin maksimissaan n. 20 minuutin ajan. Harkitsen vastamelukuulokkeiden hankkimista ihan vain joulukuussa kaupoissa asiointia varten.
 • Fiilistelypaine. Iltaisin pitäis olla jouluvalojen tuikkeessa glögimuki tassussa viltin alla katsomassa joululeffoja, mutta mä en edes tiedä jaksanko laittaa jouluvalon jouluvaloa tänä vuonna kotiani koristamaan. Kunnon Grinch! Sorit siitä.
 • Lahjojen hommaaminen. Kun haluais muistaa rakkaimpia jollain pienellä ja tarpeellisella, mutta et keksi mitään ja löydät ittesi 31:tta vuotta peräkkäin miettimästä, että jos NYT alkaa huovuttamaan jotain pikkupalleroita, niin vieläkö ehtii askarrella niistä jouluksi jokaiselle jonkun kustomoidun avaimenperän?
 • Piparit. Ne on ihan turhia. Kyllähän niitä nyt kiva on koristella sen puolituntisen ajan aatonaattona, mutta sitten ne sokerimassaan hukutetut kovat keksit viruu keittiön pöydällä kelmun alla kolme viikkoa, kunnes ne kipataan roskiin.
 • Vadelmamarmeladikonvehdit. Konvehtirasian turhin juttu. (Voin tehdä vaihtarit jos joltakin jää ylimääräiseksi ananaskonvehteja!)

nope3

jottai1

Samaistujia, anyone?


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “it’s beginning to look a lot like nope”

 1. Avatar Emu sanoo:

  Ilmoittaudun marmeladivaihtariksi! Ananakset ei uppoa, mutta vadelmat on best.

 2. Avatar Jutta sanoo:

  Ohnoh vadelmamarmeladikonvehdit on just best! Vaikka muuten en marmeladista niin välitäkään, niin nimenomaan niitä bokseja, missä on PELKKIÄ vadelmamarmeladikonvehteja, niin oon pyytäny joka joulu lahjaksi… :D (Ne taitaa olla about samoja kuin mitä on niissä sekarasioissa?) Mut se vaikuttaakin vähän, et oon ollu pidempään jo vegaani ja ne on harvoja ”normikonvehdeista” mitkä sopii ruokavalioon :))

  • ia ia sanoo:

   Mun mielestä taas mikään hedelmäinen ei kuulu suklaan kanssa yhteen! No paitsi se ananas, se on ainoa poikkeus 😂 Mut toivottavasti saat taas tänä vuonna sun marmeladikonvehdit 😻

 3. Avatar Roosa sanoo:

  Samaistun pipareihin ja fiilistelypaineeseen, mutta vadelmamarmeladikonvehdit on parhaita!! (onkohan muuten ainoa suomen kielen sana, jossa on kolme deetä?) Mutta vinkki piparitympääntymiseen: jos se niiden koristelu kuitenkin on hauskaa, niin sen voi tehdä hyvissä ajoin ja sitte laittaa nättiin purkkiin nii siinä on pieni jouluvieminen valmiina. Ja sit voi vaan kuunnella kehuja että voi kuinka olet reipas kodinhengetär. Tai sitte voi koristella valmiita kaupasta ostettuja pipareita, ne on kuitenki parempia.

  • ia ia sanoo:

   Mä koitin hetken etsiä toista sanaa jossa on kolme deetä mutta en keksinyt 😄 Hyvät piparivinkit! Onhan se sokerimassalla läträäminen nyt hauskaa. Sit vaan muiden harteille ne valmiit tuotokset 😂

 4. Avatar Jonna sanoo:

  Paras joulupostaus, jonka olen lukenut.

  Mitä on tapahtunut marraskuun synkistelylle? Ihan mahtavaa kun voi kuukauden ajan olla kotona tekemättä mitään, ihan vaan koska on pimeää. Parasta.

  Pitää tosin tunnustaa, että glögiä olen juonut useamman litran ja joululauluja harjoitellut soittamaan viululla. :D

  T. Co-Grinch

  Ps. Tykkään kyllä joulusta, mutta tykkään myös marraskuusta.

  • ia ia sanoo:

   Hahah kiitos 😄 Mä samaistun marraskuusynkistelyyn, parasta! Se on turhaan jotenkin aliarvostettu kuukausi.

 5. Avatar Mapaula sanoo:

  Itse hoitoalalla, ja viimeiset 15 vuotta mennyt yhtä joulua lukuunottamatta töissä. Ja niin menee tämäkin. Kotikotona käyminen on sen verran työn takana, etten parin vapaan takia lähde, ja harvemmin jouluna pidempiä vapaita saa, niin sama tehdä töitä ja ottaa lisät. Kotona kuitenkin fiilistelen kynttilöiden ja kaikenlaisten valoviritelmien kanssa, itse alan ripotella niitä pitkin kämppää jo elo-syyskuun vaihteessa, kun illat pimenevät. En tosin miellä niitä joulujutuiksi, vaan ihan vaan pimeiden iltojen piristykseksi ja tunnelmaa tuomaan.

  Valtaosaa jouluruoista inhoan sydämeni pohjasta, joten niitä ei ole ikävä. Kotiin ostan vain juustoja ja savukalaa, ja teen itse sienisalaatin. Suklaata toki kuluu ympäri vuoden, mutta en osta konvehteja, kun joka rasiassa on just ja just yksi syömäkelpoinen maku. Ja piparit on turhia täälläkin, mutta joulutortut omena-kanelitäytteellä, ah autuus.

  Kaikkien kanssa on sovittu, että lahjoja ei ostella, joten kaupoilla käyminen on helppo vetää minimiin jottei tarvitse petteri punakuonoja kuunnella, ruokakaupassa toki on käytävä. Itsekään kun en joululauluista perusta, paitsi raskasta joulua-versioina saatan muutaman päivänä kuunnella.

  • ia ia sanoo:

   Joo kynttilöitä löytyy täältäkin! Tosin kaikenlaiset valoviritelmät assosioin enemmän jouluun, mutta kyllähän niitäkin tuolta kaapeista löytyy. Vois kyllä kaivaa esille niin ei menis noita tuikkuja niin hemmetisti. Sun joulu kuulostaa ihanalta, omannäköiseltä ja stressittömältä ❣️ Ja pyhälisät hei best, ne lämmittää paremmin kuin se joulusauna 😅

Kommentoi