keskiviikko 13. tammikuu 2021

hetkiä tammikuulta

tammirand21

Oltiin menossa isommalla porukalla syömään, ja ajateltiin ottaa ystävän kanssa muutama kuva ennen sitä, koska käsillä oli ensimmäinen aurinkoinen pakkaspäivä sitten 90-luvun (tai siltä se ainakin tuntui). Noh, pelipaikalle päästyämme aurinko oli tehnyt uukkarin takaisin pilvien taakse, ja jättänyt taakseen sitten vaan sen pelkän pakkasen. Siinä sitten nopeasti kahvimukista lämpöä käsiin (ja näköjään naamaan) imien parit ”ota nyt nopeesti ni mennään tonne kauppakeskukseen lämmittelemään” -otokset. Takkiahan ei voinut pitää kiinni, koska käytän tuota samaa saakelin Uppo Nalle -takkia talven ympäri, ja koitin näyttää että on mulla siellä alla jotain vaihtuvia vaatteita. Nailed it.

tammirand20

Jos puu kaatuu metsässä eikä kukaan kuule, niin lähteekö siitä ääni? Jos banaanilettupinon syö ilman, että siitä ottaa kuvan, niin onko koko banaanilettupinoa koskaan ollutkaan?

tammirand9

Viime aikoina, kun olen mennyt tädin luokse kyläilemään, ollaan käyty noutamassa rakennuksen kivijalan nepalilaisesta meille ruuat mukaan. Ja joka kerta ravintoloitsija usuttanut istumaan alas menut kädessä (vaikka siis tulen ovesta räkä poskella ja valmis tilaamaan vaan seuraavan kasvisruuan listalta testiin), muistelee ääneen että mitä viime kerralla ollaan tilattu (siinä missä mulla ei jää naama mieleen, vaikka olisin viimeiset viisi vuotta törmännyt samaan naapuriin alaovella), ja tarjoilee inkivääriteetä odottelun ajaksi. Ja hymyilee ja kumartaa ja on maailman ystävällisin tyyppi, ja mä en kertaakaan ole vielä kehdannut kieltäytyä siitä teestä.tammirand8

Salilla käyminen jaksaa innostaa edelleen! Jopa siinä määrin, että tekee mieli panostaa varusteisiin ehkä hippasen enemmän, kuin edullisen vaateketjun parinkympin pöksyihin, joita saa olla kokoajan nostelemassa. Onko teillä vinkata jotkin hyvät korkeavyötäröiset treenitrikoot, jotka kestäisi kyykkäilyt sun muut ilman että tarvitsee alkaa patentoida jotain helkkarin urheiluhenkseleitä?

tammirand7

Töölönlahti ja sorsien (ja joutsenten!) joukkohyökkäys ohikulkijan viskaamille leivänmuruille. Kuvittelin itseni sorsien sijaan kahlaamaan nilkat paljaina hyhmäiseen rantaveteen ja sain vilunväreitä.

tammirand6

Tää oli niitä ekoja päiviä, kun Helsingissä oli satanut lunta, ja mä olin heti kuvaamassa ”lumisia puita” kun oksilla on joku seitinohut vesihöttö. Vähänpä arvasin, että kohta tartteis teleskooppilumilapion mukaan päiväkävelylle.

tammirand5

Uunifetapasta, ja kriittisellä hetkellä sopimuksensa irtisanonut pippurimylly. Parastahan tässä on se, että olin jo kerran aiemmin tujauttanut pippurit ihan samalla lailla jonkin toisen ruuan päälle, kironnut että pitää heittää se pippurimylly mäkeen, ja sitten kuitenkin tyynesti laittanut myllyn takaisin kaappiin odottamaan sitä seuraavaa epäonnista (=minua), joka sillä ruokaansa koittaa maustaa. Nyt lensi sekä poislusikoidut öljyn ja valkosipulin peitossa olleet irtopippurit sekä mylly roskiin.

tammirand2

Rasti seinään, luisteltu on edes kerran talvikaudella 2020-2021! Kolmenkympin Prisman hokkarit maksaa tällä käyttötahdilla itsensä takaisin ihan nyt minä lähivuonna hyvänsä. Tosin en olis uskonut, jos joku olis mulle peruskoulun liikuntatunnilla kertonut, että odotappas kuule vuosikymmen niin sä JONOTAT PUOLI TUNTIA että pääset luistelukentälle.


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “hetkiä tammikuulta”

 1. Avatar Kride sanoo:

  Pakko liputtaa gymsharkin legginsien puolesta.Omistan jo 6 ja kaikki todella rahansa arvoisia.

  • ia ia sanoo:

   Juu oon lukenut niistä kyllä paljon hyvää! Mutta kuulin kans että niissä olis kuulema laatu muuttunut viime aikoina..?

 2. Avatar Milana sanoo:

  Suosittelen tosi kovasti ICANIWILL-merkin trikoita!!! Itse oon tilannut suoraan heidän omasta nettikaupasta. Varsinkin seamless-mallit on supermukavia! Pysyy tosi hyvin päällä, ei näy läpi ja näyttää hyvältä ihan normaalin naisvartalonkin päällä. Onhan ne vähän kalliimmat, mutta et tule pettymään!

  • ia ia sanoo:

   Joo näitä oon harkinnut varmaan eniten, varsinkin kun niihin näyttää pyörivän somessa jatkuvasti jotain alekoodia 🤔🤔

 3. Avatar Karita sanoo:

  Népran (https://www.wearnepra.com/collections/all-products-nepra) trikoot on ollut hintansa väärti! Itseltä löytyy nuo Saturnus Tights mustana ja useemman vuoden käytössä olleena näyttää ja tuntuu edelleen ihan uusilta. On myös eettisesti kestävät ja suomalainen yritys!!

  • ia ia sanoo:

   No oho, plussaa kotimaisuudesta! Noita täytyy kyllä harkita. Kiitos kun vinkkasit!

 4. Avatar mmagic sanoo:

  Néprasta jo vinkattiinkin, mutta toinen kotimainen ja eettinen urheiluvaatemerkki Njálla clothing kannattaa myös katsastaa. Itsellä ei ole kokemusta, mutta olen kuullut hyvää :)
  Ihania hetki-otoksia taas.
  Hyvää uutta vuotta!

 5. Avatar Mju sanoo:

  Oho, missä on pitänyt jonotella? Brahella? Paljonko sinne päästettiin kerralla?

Kommentoi