tiistai 19. tammikuun 2021

5 vaihetta täydelliseen talvipäivään

Ahh, tätä mä olen odottanut marraskuisista ensiloskaroiskaisuista lähtien. Kunnon talvipäivää! Semmoista, kun sormet kohmettuu kun ne erehtyy ottamaan hetkeksikin hanskoista pois, kun tuntee miten silmäripset huurtuu tönköiksi pakkasesta ja kuinka poskia ja reisiä kihelmöi, kun tulet pakkaslenkin jälkeen sisälle lämpimään. Niin, ja kun näet auringon ekaa kertaa vuosikymmeneen, ja sen valo triplaantuu valkoisen hangen kautta heijastellessaan. Meitsi heräsi eräänä vapaapäivänä tähän maagisen hyvään talvisäähän, ja suoritin täydellisen talvipäivän! Patent pending.

tammiaurinko1

Vaihe 1. Syö aamupala auringon paistaessa ikkunasta ja anna käsittämättömän likaisten ikkunoiden häiritä vain pienen ohikiitävän hetken. Eihän niitä voi pestä vielä ainakaan muutamaan kuukauteen. Sen sijaan ota kuva siitä, miten erityisen herkulliselta sun appelsiinilohkot näytti auringonpaisteessa. Lavasta viereen vielä joku kuivakukka korostamaan aamuauringon idylliä!

tammiaurinko10

Vaihe 2. Pakkaa päälle tarpeeksi vaatetta, ja suuntaa ulos. Mammafarkkujen alle sai kätkettyä sukkahousut, ja villapaidan ja toppatakin päällä oli oikeasti vielä piknikviltin kokoinen villakaulahuivi.

tammiaurinko7

Vaihe 3. Laita silmät kiinni ja suuntaa naama kohti aurinkoa. Ihmettele, että ihanko oikeasti tämmöinen sääilmiö on olemassa, kun viimeiset 4 kuukautta on tuntuneet ikuiselta luolassa asumiselta.

tammiaurinko11

tammiaurinko12

Vaihe 4. Kurvaa kaupan kautta kotiin ja kruunaa täydellinen talvipäivä täydellisen talvipäivän lounaalla. Talviruokien aatelinen on lohikeitto (purkillisella juoksevaa Koskenlaskijaa ja tuoretta ruisleipää kylkeen), mutta tähän kelpaa myös jokin muu vapaavalintainen keitto. Tosin lisukkeeksi ei mitään patonkihommia, vaan ruisleipä sen olla pitää. Ja mieluiten ruokajuomaksi maito.

tammiaurinko8

Vaihe 5. Ihastele, kuinka aurinkoinen pakkaspäivä kääntyy kirkkaan taivaan iltaan, ja linnottaudu loppuillaksi turvallisesti sisätiloihin, elinreviirinä mieluiten sohva ja sen välitön läheisyys. Komboon kuuluu myös villasukat ja sohvalle nukahtaminen.


Saatat pitää myös näistä:

2 Responses to “5 vaihetta täydelliseen talvipäivään”

  1. Maija sanoo:

    Mukavia puuhia sulla! Aurinko on tosiaan mukava vieras näin tammikuussa ja päivät alkavat pidentyä!
    Vaihteeksi luminen talvi, kun viime talvena ei ollut lunta nimeksikään! ❄☃️

    • ia sanoo:

      No niinpä! Ja sitten kun pysyis niiden lumien tulon jälkeen siinä pakkasen puolella niin ei jouduttaisi tähän älyttömään loskassa tarpomiseen 😄

Kommentoi