sunnuntai 07. helmikuu 2021

mitäs tänne?

Mitäs tänne? No ainakin:

uuspuhelin1Kevätaurinkoa ja jouluvaloja samassa näkymässä. Onneksi kombinaatiota näkee mun olohuoneen lisäksi myös ympäri Helsinkiä, missä yhä edelleen paikoillaan kiikkuvat valot ja taivaan täydeltä porottava aurinko luovat lohdullisen ajatuksen siitä, että jos kaupungilla ei ole kiire joulun poistamiseen, niin ei ole mullakaan. Tosin tänä sunnuntaina koitti vihdoin se päivä, kun vein kuusen kellariin! Jep, helmikuun seitsemäntenä. Pistäkää paremmaks.

uuspuhelin4

uusipuhelinc2

Kasvomaskin jälkeensä jättämää punaista nenänpäätä, josta kaikki meikkivoiteet siirtyy jo aamuisen työmatkan aikana maskin sisäpintaan. Myös posket on alkaneet kukkia, ja syytän siitäkin vakaasti maskia. Mutta ah kun kaikki nuo ongelma-alueet saa sitten niin näppärästi sinne maskin alle piiloon! Aika itseään ruokkiva ongemaoravanpyörä, heh.

Kotikuntosalia, sillä pidän nyt kahden viikon karanteenin myös salillakäymisestä ennen kuin suuntaan talvilomallani pohjoisempaan. Jep, se on saunan alalaude salipenkkinä se.

uuspuhelin8

Uutta puhelinta! Luuriksi valikoitui Xiaomi MI 10T Pro, jossa tuntui olevan hintaansa nähden mainiot tehot sekä erittäin pätevä kamera. Koitin muuten googlailla, että miten tuo merkki pitäisi lausua. Vissiin jotain shoomin tai shaomin suuntaista, mutta ajattelin jatkaa kaikille kysyjille tunnollisesti ”ksiiaaoomii tää on siis tällanen Aasiassa tosi suosittu” -loitsun lausumista.

uusipuhelinc1

uuspuhelin7

Pakkaskävelyitä, niin lähipoluille kuin Uunisaareenkin asti, pääasiallisena tarkoituksena testata puhelimen kameraa (kaikki tämän postauksen kuvat on uudella puhelimella napattu!). Ja siis hei, onko jo olemassa lämminvuoriset nahkarukkaset, joiden peukalonpää toimii kosketusnäytöllä? Ja jos ei ole, niin dibs, mä niin menen tämän idean kanssa jonnekin Suomen leijonanluolaan. Koska sormet meni tuon kuvailun kanssa pakkasesta tunnottomiksi suhteellisen vikkelään, ja ne semmoiset neulesormikkaat on lämmöneristyksensä kanssa yhtä pätevät kuin kylpytakki talvitakkina.

uusipuhelinc3

uuspuhelin13

Kotikokkailua, joka on tämän viikon osalta koostunut 100-prosenttisesti pastasta. 50% viikon ruuista tuli semmoisesta kasvispastakastikkeesta, ja koska viikon toisen ruokalastin kokkauspäivänä sattui olemaan kansallinen uunifetapastapäivä, niin pitihän se sitten semmoinen pyöräyttää. Paahdoin tosin vaihtelun vuoksi joukkoon uunissa kikherneitä. Miks kukaan ei kertonut, että ne poksuu siellä uunissa kuin popparit saaden koko uunin sisäpinnan kikhernemurujen peittoon?

uuspuhelinc4

uuspuhelin2

Ja vielä yksi talokuva. Oon mä taas ajatellut, että josko sitä rohkenisi bloggailemaan useammin, aina vaikka pari kuvaa ja yksi pikkujorina kerrallaan, mutta edelleen täällä kaadetaan saavillinen satunnaisia kuvia siihen yhteen ja samaan merkintään vailla mitään punaista lankaa, ja sitten ollaan kaksi viikkoa hipihiljaa.

No mut, kuullaan taas kun kuullaan. Kiitos kun vielä ootte <3


Saatat pitää myös näistä:

18 Responses to “mitäs tänne?”

 1. Avatar Kerttu sanoo:

  Siis jep, mun mies kans paahtoi kikherneitä uunissa tossa pari viikkoa sitte. Ja just ku olin hinkannu uunin puhtaaksi.. Sitä kikhernehöttöä oli joka paikassa.

  Ja hei, kiva kun postailet🙂 käyn aina säännöllisesti katsomassa, oisko tullu postauksia.

  • ia ia sanoo:

   Siis miks tästä hötöstä ei varoiteta missään! 😄 Onneksi se höttö lähti suhteellisen pienellä vaivalla pois. Ja ihana kun jaksat käydä kurkkimassa <3

 2. Avatar Laura sanoo:

  Jorinat kiinnostaa, niin tällasina kertarysäyksinä kuin myös minikuulumisina! Usein kaavailen mielessäni miten luen uuden postauksen vaikka aamukahvin seurana, mutta tässä sitä taas ollaan puoli yössä kommentoimassa. Kauniita kuvia!

  • ia ia sanoo:

   Jee, ihana kuulla! Kiva että siellä on muitakin yökukkujia, tuntuu että oon aina täällä puolen yön aikaan kirjoittelemassa 😅

 3. Avatar Pia B sanoo:

  Musta nää on kans oikeen mukavia postauksia! Kivaa vaihtelua tämmönen elämänmakuinen postailu, kaikkien minuuttiaikatauluun suunniteltujen blogipostausten maailmassa. Ei niissäkään mitään pahaa oo, mutta tää tuo oikeen mukavaa vaihtelua ja hyvää tasapainoa :)

 4. Avatar Anita sanoo:

  Oih, Helsinki on niin kaunis kaupunki! Terveisiä täältä pohjoisesta :)

 5. Avatar Riikka V sanoo:

  Aivan upea toi ulkoilukuva sinisenä taivaineen ja keltaisina järviruokoineen. <3 Ja komppaan muita: niin pitkät julkaisut kuin lyhyet jorinat ovat tervetulleita. Täällä ollaan. :)

  • ia ia sanoo:

   Joo samaa mieltä, melkein taustakuvamatskua 😄 Ihana kuulla että julkaisut jaksaa kiinnostaa! <3

 6. Avatar JennyP sanoo:

  Oma joulukuusi odottelee vielä eteisessä kellariin pääsyä, koristeet sentään otin pois ja pakkasin jo viime viikolla :D

  • ia ia sanoo:

   No hei, jos se on jo eteisessä niin se on jo käytännössä katsoen varastoitu 😄 Tsemppiä viimeiseen vaiheeseen, u can do it! :D

 7. Avatar Mju sanoo:

  Oottelen, ymmärtäiskö kompostikuski napata mun kuusen matkaan ennen juhannusta. Pari kertaa olen käynyt nykäisemässä sen esille hangesta ja yrittänyt laittaa näkyvämmälle paikalle roskakatoksen viereen, mutta ilmeisesti näyttää, että se kasvaa siinä. Olisi pitänyt jättää vaikka valot koristeeksi, kun ei se kerran minnekään lähde.

  • ia ia sanoo:

   Hahah eikä :DD Joo laita siihen ne valot, tai sitten ripusta sen kaulaan joku lappu missä lukee ”this kind of life is not worth living anymore, please take me to a better place already mr garbage man, best wishes christmas tree”

 8. Avatar Satunnainen kulkija sanoo:

  Mietin juuri, että olen lukenut sun blogia reilusti yli 10 vuotta. Voiko se olla edes mahdollista? Aika menee niin nopeaan. Edelleen pidän tyylistäsi höpötellä tavallisia asioita. :)

  Kommentin kirjoituskynnys ylittyi nyt kuitenkin kikherneiden vuoksi. Salaisuus piilee siinä, että kuivaa ne kunnolla ennen uuniin laittoa. Sitten ei poksu eikä tule sotkua!

  Ihania päiviä sinne!

  • ia ia sanoo:

   Apua, se on pitkä aika se! Ihana että oot vieläkin siellä <3 Siis mitäh, mä kuivasin niitä niin antaumuksella! Pyörittelin talouspaperin välissä ja ne sinkoili joka suuntaan. Onks sulla jotain kikherneiden kuivatusvinkkejä? 😅

   • Avatar Satunnainen kulkija sanoo:

    No hö! Ystävälläni oli sama ongelma, ja se ratkesi paremmalla kuivaamisella. Olen kuivannut ihan puhtaalla keittiöpyyhkeelläkin välillä, kun hirvittää talouspaperin kulutus.

    Voisiko tarkempi huuhtelu myös auttaa? Voisiko aqua faba olla osasyyllinen kanssa? Mulla ne on käyttäytyneet aina tosi nätisti! Olen tehnyt niin halpiksista kuin luomuistakin.

    • ia ia sanoo:

     Ehkä mä ens kerralla otan pyyhkeen avuksi! Jotenkin ei tullut mieleenkään vaikka sitä talouspaperin määrää itsekseni kauhistelinkin 😅

Kommentoi