perjantai 12. helmikuun 2021

7 huomiota kotona treenaamisesta

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, niin oon nyt pitänyt pari viime viikkoa paussia salillakäymisestä ihan vain varotoimenpiteenä, jottei enää mikään saakelin koronavilkku pääse pilaamaan mun ”vietän joulua talvilomalla helmikuussa ku korona pilas kaiken” -reissua pohjoiseen. Sen sijaan, että olisin normaalin ihmisen tavoin ollut pari viikkoa sitten vaan kiltisti treenaamatta tekemättä asiasta sen kummempaa numeroa ja käynyt välillä vaikkapa lenkillä, niin tokihan mä sitten tongin internetin ympäri, että mistä löytyy edullinen 10 kilon kahvakuula ja miten mä saan sen kotiin. (Vastaus, bussimatkan päästä Vantaalta ja repussa hankalasti.) Eihän tää mun menestyksekäs kolmen ja puolen kuukauden saliura nyt voi vaan kahdeksi viikoksi keskeytyä! Tässäpä siis havaintoja viimeisen parin viikon ajalta kotitreenailusta.

gym1

1. Alkulämmittely rappukäytävässä on yllättävän kuumottavaa. Mä mietin, että varustaudunko portaiden juoksemiseen hämy-muovipussilla, että voisin esittää roskien viejää jos naapuri tulee vastaan. Mutta miksi veisin roskat hiestä punoittavana kuulokkeet päässä ja jalkaisin portaita pitkin kuudennesta kerroksesta? Ja mikä kaikista epäuskottavinta: jalassa oikesti kiinni sidotut kengät, eikä lipokkaat?? Eihän kukaan vie roskia nyt millään muilla jalkineilla kuin roskienvientilipokkailla!

2. Huomasin vasta saunan penkin olohuoneeseen salipenkiksi raahattuani sen, että se pirulainenhan on muotoiltu olemaan suora siellä saunan kaltevalla lattialla! Ollen siis vino suoralla lattialla. En tiedä miksi tämä huomio tuntui jakamisen arvoiselta. MUTTA onpahan vihdoinkin penkki, joka on aina vapaana lantionnostolle! Musta tuntuu, että mun lähisalin kaikki mahdolliset tasot on täynnä niitä lantiollaan 120 kg nostavia mätsäävissä seteissä treenaavia naispuolisia, ja mä en koskaan kehtaa mennä nostelemaan sitä lantiotani jonkun nynnypainon kanssa niiden jälkeen, eikä mun toppi edes mätsää mun housuihin.

gym3

3. Peilin kautta kehtaa kerrankin ottaa kuvan, kun ei tartte noloilla että joku näkee!

4. Youtuben treenivideot on tehty aivan liian lyhyiksi klikinkiilto silmissä, tai sitten ne tyypit, jotka niitä treenejään siellä tekee, on jotain puolijumalia. Siis muikkeli veti kahvakuulallaan treeninsä (6 liikettä, jokaista 16 toistoa, 3 kierrosta) 10 sekuntin tauoilla, ja tempoi sitä palloa liikkeissä kuin olisi koripalloa pompotellut sen rautajöllikän sijaan. Mun piti laittaa video pyörimään 0,75 -kertaisella nopeudella, jotta ehdin keskittyä siihenkin että missä kohtaa sen kuulan nostamisen pitäisi tuntua, ja jokaisen sarjan jälkeen video piti pysäyttää jotta mä kerkesin ryystää vettä ja haukkoa henkeä nyt vähintään sen minuutin. Mutta okei, toisaalta, jos se videon nimi ei olis ollut ”20 minute kettlebell leg workout” vaan sen sijaan  ”1 hour leg workout, take your time, lots of breaks, I’m doing everything slowly so you noob can follow along”, niin en olisi ehkä klikannut.

5. Kahvakuulan kanssa tehtävä koko kropan treeni onkin aika haastava missio. Siinä, missä alakropalle se kuula tuntuu välillä liiankin kevyeltä jos ei nyt yhdellä jalalla puuhaile, niin yläkropalle se jötikkä on taas aivan liikaa. Oisitte nähneet, kun koitin nostaa sitä kuulaa suoralla kädellä ylös (ei muuten noussut siitä olkapäältä yhtään mihinkään), ja kun koitin tehdä ojentajia nostamalla kuulaa niskan takaa, niin oli jäädä se pallo loppuelämäkseni roikkumaan sinne niskaan kun en saanut nostettua sitä niskan takaa ylös. Sitten ninjailin itseni maahan makaamaan että sain sen saakelin kuulan pois käsistäni ilman, että piti alkaa huutaa googlelle äänikomentoja soittaa hätäkeskukseen.

gym2

6. Jos tulee erityisen hyvä biisi (Esim. Spice Girlsin Who Do You Think You Are), niin voi ihan hyvin laulaa kertsin mukana ilman, että havahdut puolen minuutin päästä siihen kuinka ympäröivä maailma on pysähtynyt ja tuijottaa sinua kuin kylähullua.

7. Kuminauhan kanssa treenatessa huomaa, kuinka viime imuroinnista on pari päivää liikaa aikaa. Siihen tarttuu eteisen lattialla treenatessa kokoajan jotain hiekkahitusta ja hiuksia, yäk.

Nii, että ei mulla sitten muuta!


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “7 huomiota kotona treenaamisesta”

 1. Sini sanoo:

  Hauska teksti, samaistun moneen kohtaan :D Mulla meni kotitreeni-into niin pitkälle että ostin levytangon ja painot. Saa oikeat painot ylä- ja alakakropalle! Nyt on niin hyvin tullu investoitua kotitreenivälineisiin että tuskin salille palaan ollenkaan :)

  • ia sanoo:

   No oho! Ei kyllä levytangon ja -painojen kanssa tarvii paljon enää salille mennä :D

 2. Maija sanoo:

  Kotitreeni on best! Näin melkein vuoden kotona treenailleena ei melkein enää ees muista , mitä on treenata esim. koulun jumppasalissa muiden seurassa, heh! Toki kaipaan niitäkin hetkiä!
  Pysytään terveinä!😊👍

  • ia sanoo:

   Itse pelkään että ongelmana kotitreenailussa on se innostuksen lopahtaminen kun kotona treenailusta on niin helppo luistaa :D Mutta aika kova jos jo vuoden oot saanut ylläpidettyä kotisaleilua! Jep, pysytään terveinä 😊

 3. Olppa sanoo:

  Ihana ja sikahauska postaus! :D Niin samaistun noihin! :D

 4. Sariskainen sanoo:

  Hauska teksti 😂 samaistuin! Ite osallistuin ekaa kertaa ikinä zumba tunnille, nyt etänä ku ei tällä meikäläisen koordinaatio kyvyllä oo kehdannut mennä testaamaan lajia ihmisten ilmoilla 😅

  • ia sanoo:

   No mut hei, etänä just hyvä aloittaa! Niin sitten joskus kun tää kaikki on ohi niin uskallat livetunnille ihan konkarina 😄

Kommentoi