maanantai 01. maaliskuun 2021

viime aikojen ilahduttajat x6

On monta juttua, jotka ei ilahduta tällä hetkellä pätkääkään. Mutta jos niille asioille ei itse voi mitään, niin turha niissä on velloa, nimittäin ei ne sillä vellomisellakaan muuksi muutu, korkeintaan vaan nostaa sitä ketutuskäyrää entisestään. Mutta keskitytään sen sijaan positiivisempiin juttuihin. Viime aikoina mua on ilahduttanut ainakin..

rrndm2

1…eteisen lamppu. Oon etsiskellyt lamppua eteiseen siitä lähtien, kun hankin sinne black fridayna uuden pienen avainten laskutaso & kenkäteline -hybridin. Valaisin löytyi sitten joulukoristeiden poiskippaamisen yhteydessä omasta alavarastosta. Olin tyystin unohtanut tuon ekaan Helsingin kotiin hankkimani valaisimen, joka ei sitten löytänytkään paikkaansa uudesta kodista pari vuotta sitten muuton yhteydessä. Lamppu on alun perin kotoisin Kallion Wanha Kaarle -liikkeestä, jonka pappa möi mulle luotolla kun kortti ei käynyt ja mulla ei ollut tarpeeksi käteistä mukana. Käski ottaa lampun kotiin ja tulla maksamaan seuraavalla ohikulkureissulla.

idrrndm7

2. ..erään päivän tyllimekko. Tuntuu, ettei minnekään voi pukeutua enää erityiskivasti, koska mitään erityisillanviettoja ei ole ollut enää ikuisuuksiin. Mutta voi sen juhlamekon pukea neuleenkin alle ja pistää pokkana keskiviikkona aamuvuoroon!

rrndm6
3…lahjapaperin rippeet, jotka riitti sittenkin. Ihan hyvin vois luulla, että tuo keskelle pakettia sihdattu paperisuikku oli ihan meant to be eikä vain rullan viimeisin jämäsuikale!

rrndm8

4…uudet ihonhoitojutut. Mä(kin) hurahdin sitten the Ordinaryjen maailmaan, ja yhden illan mittaisen tutkimustyön tuloksena päädyin sitten tilaamaan itselleni pienoisasenaalin. Olen ottanut noita pikku hiljaa käyttöön, ja tunnen oloni joka ilta kunnon oman elämäni kemistiksi noiden pipettieni äärellä. Parin viikon käytön jälkeen iholla tuntuu olevan meneillään nyt huono kausi, jonka toivon enteilevän sitä, että kaikki moska pukkautuu kasvoista pois ennen kuin tuotteet alkaa toimimaan (sitä vissiin ainakin tuo Niacinamide voi tehdä). Onko teillä jakaa käyttökökemuksia noista the Ordinaryn tuotteista?

rrndm5

5…lähikarkkikaupasta löytynyt joulusuklaalevy. Olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että saan joulusuklaata vasta vajaan vuoden päästä, mutta vielä jatkui tipetipetiptapit yhden levyllisen verran!

rrndm3

6…uudet sarjakoukutukset. Jesjes, nyt tuntuu että on taas joka illalle jotain katsottavaa! Kuvassa lettupinon takana näkyvän Lupinin (Netflix) ahmaisin parissa päivässä (tai siis ne ekat 5 jaksoa jotka siitä on ilmestynyt, nyt roikutaan sitten kunnon cliff hangerissa kunnes loput viisi jaksoa joskus tulee). Lisäksi sain päätökseen juuri äsken minisarjan Behind Her Eyes (Netflix, iso suositus!), ja seurantalistalla on viikoittain myös Temptation Island Suomi, Diili sekä Selviytyjät.

Sano säkin ainakin yks kiva juttu!


Saatat pitää myös näistä:

26 Responses to “viime aikojen ilahduttajat x6”

 1. Leena sanoo:

  Hauskaa, että kehotit lopussa sanomaan edes yhden kivan jutun, koska jo siinä vaiheessa, kun luin sun tekstistä vasta otsikon; päätin että kommentoin ”viime aikojen ilahduttaja: sun blogi!” ☺️

 2. K sanoo:

  Mä oon puolisen vuotta käyttänyt noita Ordinaryn juttuja! Iho tuntuu kyllä puhtaalta eikä pahemmin tuu finnejä, et aika mun perusiho. Eivät oo mitään suuria ihmeitä tehneet kuitenkaan, ehkä tasoittaneet punoitusta t-alueella tähän mennessä. Mut aion kyllä jatkaa käyttöä sillä noissa on mun mielestä hyvä hinta-laatusuhde ja siis onhan noi superhienot :D

  • ia sanoo:

   Joo mä oon kans yllättynyt näiden edullisuudesta! Ja just se viehättää, ettei näissä oo mitään ylimääräistä.

 3. Kirsi sanoo:

  Lisääntynyt auringon valo piristää kummasti mieltä ja tuo uudenlaista energiaa stressaaviin aikoihin!

 4. kejer sanoo:

  Lupin oli hieno, varsinkin alkukausi!

  Mun positiivinen yllättäjä oli Unelma Lapista -sarja Yle Areenasta, enpä hetkeen muista nauraneeni JA itkeneeni jokaisen jakson aikana.

  Muita poseja: pakastemarjoista ja chia-siemenistä tehty hillo puuron kanssa, onnistuneet sukan kutomiset, viime viikonloppuna tehdyt täydelliset vohvelit JA TÄÄ VALO, en kestä että kyl se kevät sieltä tulee ja kyl tää kaikki tästä taas.

  • ia sanoo:

   Niin oli! Tykkään Omar Systä. Ootko nähnyt sen leffan Untouchable? Tuo Unelma Lapista kuulostaa kyl kans mielenkiintoiselta, vois laittaa katselulistalle 🤔 Ihania asioita, kyllä tää todellakin taas tästä <3

 5. Kesänauringonkukka sanoo:

  Kevään tuoksu, joka sai äsken odottamaan ensimmäistä simalasillista! <3 Ihana postaus juuri tähän päivään, jolloin väsymys (talviloma häämöttää vielä hamassa tulevaisuudessa) ja särähtävät kommentit vievät entistä enemmän energiaa.

  • ia sanoo:

   Kiva jos tämä onnistui vähän piristämään! Kyllä se kevät sieltä tulee :) Ja se sun talviloma!! Sehän ei oo enää siinä kohtaa talviloma vaan kevätloma 🌞

 6. Tii sanoo:

  Oon saanu yhden koulun harjoittelujakson suoritettua ja siihen sisällytettyä kaks näyttöä vaikka on ollu poikkeusaika ja etätyö ja koronteeni ja mitä kaikkea. Jee!

  PS.Saisko sellasen tavis tyypin info/käyttö opastuksen noihin ordinaryihin 😁 Ne kiinnosteleen mutta uutena ne myös jänskää liikaa.

 7. Onerva sanoo:

  Noi Ordinaryn tuotteet! Tosi hyviä! Itse ”löysin” vasta joskus viime kesänä/syksynä, ostin Niacinamidi+sinkki, ja tuntuu (ja näkyy!), että sillä (ja 99% puhtaalla Aloe Vera-geelillä) on ollut suurin vaikutus mun ihon kuntoon :O Mulla on aika helposti rasvoittuva sekaiho+suuret huokoset, ja en nyt tiiä onko niin huokosten kokoon tuo vaikuttanut, mutta sellainen epäselvä näppyläisyys ja röpelöisyys on vähentynyt tosi paljon. Superkuivalle iholle voi olla liian kuivattavaa, mutta esim. mulle on toiminut siis loistavasti. Finnejä en muista, koska viimeks mulla ois ollut. No, ikääkin on reippaasti jo yli 30, mutta on mulla silti aina välillä finnejä ollut, eli ikä pelkästään ei musta finneiltä suojaa :)
  Lisäksi mulla on ollut Matrixyl 10%, se oli ihan miellyttävä, en yhden pullon perusteella tosin osaa sanoa tarkemmin mitään juonteista :D Nyt on käytössä iltaisin Argireline solution, jonka pitäisi toimia myös (ilme)juonteisiin, mut mun sibeliusryppyyn nyt mikään ei enää toimi. Argireline on tosi vesimäistä, ehkä siirryn tän pullon jälkeen takaisin Matrixyliin, se oli jotenkin ”toimivamman” tuntuista, kun ei ollut niin litkua :D
  Tota AHA 30%+BHA 2% on mulla kanssa laatikossa, ja pari-kolme kertaa tässä puolen vuoden aikana olen käyttänyt. Mutta suosittelen ihan maksimissaan pitämään sen 10 min, oikeastaan sopivampi mulle on n.5 min, vaikka mulla on ns. paksu ja ei-mitenkään-herkkä iho. Kerran pidin 10 min, ja suihkussa en vielä mitenkään huomannut että olisi ollut kipeä iho, mutta kasvoveden ja voiteen jälkeen mun kasvot jotenkin kiristi ja ”tykytti” kipeästi. Ainoa, joka silloin rauhoitti ihon oli puhdas jojobaöljy. Eli tossa AHA-happokuorinnassa suosittelen tosiaan varovaisuutta!
  Mutta joo, siis Ordinarylla on sikahyviä tuotteita, ja harmittaa vasta näin ”myöhään” itse havahduin sen tuotteisiin. Muutenkin oon monesti miettinyt, että miten hienoa olisi, jos olisi parikymppisenä olis ollut käytössä tämmöisiä tuotteita, niin olis monet kiukunpuuskat ”paskasta” ihosta saattanut jäädä väliin. Ja kaikki halpismeikitkin, mitä nykyään on! Esim. Essence! Hitto, sillon 15 vuotta sitten tuntu, että oli vaan se Anttila ja Rimmelin meikit, joita opiskelijan oli varaa ostaa :D

  • ia sanoo:

   Siis sano älä muuta! Miten kuulas babyface vielä olisinkaan jos olisin alkanut 10 vuotta sitten tehdä jotain omia ihonhoitococktaileja enkä ois vain jynssännyt naamaa jollain marketin ainoalla Clearsilillä ja tukkinut sitä perään Matte Moussella 😂😂 Vitsi että mua harmittaa etten vielä nää tuon Niacinamidi&sinkin vaikutuksia. Kauanko sulla kesti että se alkoi tepsimään? Ja tuo aloe vera -geeli alkoi kiinnostaa myös, käytätkö sitä siis kosteusvoiteen sijaan aamuin&illoin? Ja jep, mäkin luin kauhuskenaariot tuosta AHA-kuorinnasta läpi ennen ekoja käyttökertoja, ja pidinkin sitä ensialkuun vain hädin tuskin 5 min kasvoilla. Sen jälkeen oon pitänyt vähän vajaat 10 minuuttia, ja iho sen kyllä kestää, mitä nyt pientä punoitusta tuntuu mutta mikä rauhoittuu kun laittaa kosteuttavan seerumin ja öljyn päälle.

   • Onerva sanoo:

    Mitähän sanoisin, ehkä pari viikkoa-kuukausi meni, ennen kuin huomasin selkeitä muutoksia tolla Niancinamidilla. Ja ekaks käytin sitä siis aamuin illoin, nyt vain aamuisin (ja iltaisin ryppyseerumia, lollers! :D).

    Ja Aloe Vera -geelinä oon käyttänyt Amazonas Aloe Vera -geeliä 99%. En ole muulta merkiltä löytänyt oikeasti noin ”täyttä kamaa”, oon vaihdellen tilannut tota Ekolosta tai Ruohonjuuresta. Tuota käytän nykyään iltaisin kasvoveden jälkeen kosteusvoiteena. Ennen käytin myös päivävoiteena, mutta etenkin meikin alla tuo aloe vera tuntui ehkä liian kuivalta eli että imeytyy niin nopsasti ihoon että kosteutustehot ei ”riitä” meikin alle (kun käytän mattapinnan antavia tuotteita). Mut siis ihanaa kamaa on tuo aloe, tosi litkua geeliä ja säilytyssuositus on muistaakseni jääkaapissa avattuna (ja käyttö 3 kk kuluessa) -kylmää aloe veraa naamalle suihkun jälkeen, aah!

    Ja kyllä kyllä, parikymppisenä naama puhtaaksi Clearasilillä (tai Garnierin kaikkein jytkyimmällä syväpuhdistavalla), joku alkoholillinen kasvovesi ”jolla supistuu huokoset” ja sitten päälle joku silikonipommi ultimate matt touch -voide ja matte mousset tai max factorin lasting finish! Päälle Anytimen kivipuuteria, ettei vaan kiiltoa pukkaa!Never forget!

    • ia sanoo:

     Okei, pitää ehkä antaa mahdollisuus tuolle aloelle! Ja toivotaan että kuukauden merkkipaalun kohdalla alkais näkyä omassakin ihossa muutoksia parempaan päin. Haha aii että, Max Factorin Lasting Finish oli vuosia mun lempparimeikkivoide 😂😂

 8. Olppa sanoo:

  Kevätaurinko! Ihanan valoisaa vielä kuuden aikaankin, ja aurinko oikeasti lämmittää. :) Kevät on ihanaa aikaa!

 9. Sanna sanoo:

  Hei,

  Tuli mieleen kysyä, että oletko huomannut että tuo Niacinamide aiheuttaisi värin lähtöä pyyhkeistä? Itse kokeilin ko. tuotetta parisen viikkoa ja huomasin, että turkoosin värisiin pyyhkeihin oli ilmestynyt vaaleita läikkiä parin pesukerran jälkeen. Yritin hirveesti miettiä, että mistä voisi johtua ja muuta muutosta en keksinyt kuin tuon Niacinamiden. Yritin googletella voisiko se aiheuttaa värin lähtöä, mutta en mistään löytänyt tietoa. Pyyhkeet meni roskiin ja lopetin tuotteen käytön.. uusista ei ole väri hävinnyt niin en kyllä muutakaan syytä keksi :D

  • ia sanoo:

   Oho, onpa jännä! En oo itse vastaavaa huomannut, mutta toisaalta, illalla kun laitan tuotetta niin sen jälkeen aamulla puhdistan ihon vain kasvovedellä, ja sitten taas illalla kun pesen kasvot niin siinähän on seerumi laitettu aamulla (plus meikit päälle) niin ei siitä taida olla jäljellä edes rippeitä pyyhkeeseen tarttumaan. Joten ihan hyvin voi kyllä olla mahdollista että tuommoista tapahtuu jos peset kasvot niin, että iholla voi olla vielä jäämiä tuotteesta 🤔 Onhan se aika stydiä kamaa!

 10. Kisu sanoo:

  Tänään ilahdutti söpön koirapalapelin kokoaminen ja jokapäiväinen ilahdutus eli ruoka 😂 Mietin joskus että onko vähän hupsua kun odotan aina syömistä niin paljon, mutta toisaalta hyvä vaan! Ilonaiheita ei ainakaan liikaa voi olla.

  • ia sanoo:

   Siis ruoka! Jos päivässä ei saa revittyä mistään muusta iloa, niin ruoka kyllä piristää aina 😄 Siis ei oo kauaa kun sanoin mun kaverille, että paras asia elämässä just nyt on ruoka hahah.

 11. Lisa sanoo:

  I’ve been using those stuff for a year! My face looks clean, and I don’t have any breakouts anymore. Did not have any dramatic results. However, I’ll keep using it because it’s acing the quality-to-price ratio and is rad:

  • ia sanoo:

   Yup, the prices are surprisingly affordable! I haven’t seen any results yet, but I’m hoping it will come around 🤞🤞

 12. Outi sanoo:

  Luen tämän postauksen otsikon joka kerta ”Viime aikojen laihduttajat”. Ja ilahdun joka kerta, kun tarkemmalla lukemisella kyse ei olekaan niin ankeasta aiheesta :D

Kommentoi