torstai 11. maaliskuun 2021

kaikki kotini

Kaupallinen yhteistyö: Vuokraovi

Oon asunut vuokralla koko aikuiselämäni, yhteensä viidessä eri vuokrakodissa. Mulle vuokralla asuminen on tuntunut aina järkevimmältä vaihtoehdolta syiden vaihdellessa muuton kiireellisyydestä äkisti vaihtuneeseen elämäntilanteeseen. Tämä julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vuokraovi.com :n kanssa, joka on tullut mulle entuudestaan jo hyvinkin tutuksi melkeinpä jokaisen muuttoni yhteydessä. Ajattelin, että olisi hauska kurkata hieman noihin vanhoihin koteihini vuosien varrelta!

vuokraturva
oldhome26
Vuokraovi.com :sta löytyy Suomen laajin tarjonta vuokra-asuntoja niin yrityksiltä, yhteisöiltä kuin yksityisiltäkin vuokranantajilta. Sivusto on ollut toiminnassa vuodesta 2008 lähtien, ja siitä on hiottu tosi helppokäyttöinen ja toimiva apu juuri sun tarpeita vastaavan asunnon löytämiseen. Mun kokemuksen mukaan sivusto toimii moitteetta niin läppärillä kuin mobiilissakin, ja hakuvahdin saa valjastettua ilmoittamaan sulle tismalleen sun speksejä vastaavan asunnon löytymisestä.

Koti numero 1 (2009-2011): 62 kaksio

idoldhome1oldhomecoll1
Eka koti, johon muutettiin silloisen poikaystäväni kanssa yhteen kumpikin omista lapsuudenkoideistaan. Se oli kaupungin vuokra-asuntoja (joita löytyy myös Vuokraoven kautta), joten asumiskustannukset oli asunnon kokoon nähden tosi maltilliset.

Never forget:
Kierrätyskeskuksesta ilmaisena haettu sinapinkeltainen sohva, johon iskä nikkaroi lankuista tukevamman pohjan. Siinä oli myös pyörät alla. / Keltaiset keittiön kaapit, jotka oli mun mielestä aivan ihanat! / Olkkarin seinälle kaksipuoleisella teipillä kiinnitetyt kierrätyskeskuksesta ostetut LP-levyt. Ööh..

Koti numero 2 (2011-2014): 42 opiskelijakaksio

oldhomecoll3
oldhomecoll2
Lukion jälkeisen työntäyteisen välivuoden jälkeen oli aika lähteä taas opiskelemaan, joten edulliseen opiskelija-asuntoon muuttaminen oli järkevä veto varsinkin kun edellinen koti oli menossa remppaan suuren taloyhtiöremontin myötä.

Never forget:
Ostettiin kaikki huonekalut mustana: keittiön pöytä, tv-taso, kirjahylly, sohvapöytä… Miksi?? Varmaan siksi, että saadaan pieni olohuone näyttämään entistä pienemmältä? / Pestyt jäätelöpurkit kylppärin säilytyksessä. Jälleen yksi sana: MIKSI. / Keittiön seinälle kaksipuoleisella teipillä kiinnitetyt lasinaluset. Siis esineiden kiinnittäminen seinään on näemmä ollut mun go-to sisustusratkaisu…

Koti numero 3 (2014-2015): 39 kaksio

oldhome12
oldhomecoll4Valmistumisen jälkeen koitti jälleen muutto. Suunnitelmissa oli vaihtaa paikkakuntaa vuoden-parin sisällä, joten vuokra-asunto oli tilapäiseen asumiseen taas kaikista fiksuin vaihtoehto.

Never forget:
Asioiden omituinen päällekkäinpinoaminen: Jalkalamppu shakkilaudan päällä, kynttiläkippoja kakkuvadin päällä, mutteripannu keittiöradion päällä…

Koti numero 4 (2015-2019): 42 kaksio

olohuone2
kamppak1
oldhomecoll6
Puolentoista vuoden päästä sain työpaikan Helsingistä, jonka perässä sitten koitti taas muutto. Tähän aikaan muistan, että itseasiassa juurikin Vuokraovi oli käytössä ahkeraan, kun tuli vahdattua päivittäin mahdollisesti omiin tarpeisiin ja budjettiin sopivaa kohdetta, ja pikaisen muuttoaikataulun vuoksi vuokra-asunto oli jälleen järkevin ja nopein vaihtoehto. Käytössä oli myös omilla spekseillä varustettu hakuvahti, josta kilahti sähköpostia aina, kun kriteerit täyttävä asunto putkahti markkinoille. Lopulta onnistuttiinkin saamaan meidän asunto pienen onnenkantamoisen myötä, kun satuin olemaan puhelin kourassa juuri samalla hetkellä, kun asunosta tuli hakuvahti-ilmoitus. Laitoin salamana viestiä vuokranantajalle ja lopulta me valikoiduimme vuokralaisiksi, koska olimme ensimmäiset asunnosta kiinnostuneet.

Never forget:
Kasvit, jotka pysyivät vihdoin ja viimein valoisan asunnon myötä elossa. / Maisema kahdeksannesta kerroksesta Linnanmäelle. Omistusasunto tämmöisellä näköalalla, öö ei ikinä ilman lottovoittoa…

Koti numero 5 (2019-): 57 m² kaksio

oldhome21

oldhomecoll8

oldhome16
oldhomecoll9

oldhomecoll7Siitä pikakelaus muutama vuosi eteenpäin, ja muuttuneen elämäntilanteen vuoksi ympärille kaipasi lisää neliöitä ja uusia maisemia – koti löytyi jälleen vuokralta, muutaman kuukauden hakuvahdin tarkkailun jälkeen (lisäkriteereinä oma sauna, joka oli pakko saada!).

Tällä hetkellä, pari vuotta viimeisimmän muuton jälkeen, asun edelleen tässä samassa vuokrakodissa. Tosin yksin, toisin kuin tähän alun perin muutin. Olen harkinnut pienempään asuntoon muuttamista, mutta toistaiseksi olen nauttinut ensimmäistä kertaa ikinä hieman isommista neliöistä ihan vain ylhäisessä yksinäisyydessäni (saman kokoluokan omistusasuntoon mulla ei varmasti ihan heti olisi varaa eikä sellaista suurta päätöstä ihan hetkessä edes tehdä). Tuntuu, että täällä mulla on oma rauha miettiä, että minkä näköistä elämää haluan rakentaa, ja tarpeen vaatiessa vuokra-asunnon vaihtaminen käy helposti.

Vaikka monta juttua noissa vanhoissa kodeissa saa todellakin painua unholaan, niin on ollut kiva huomata, että jotain juttuja on säilynyt tämänhetkiseen kotiin asti, jotka on peräisin sieltä muinaisesta Kajaanin opiskelijakämpästä. Mukana on kulkenut mm. Jaffataulu sekä Kajaanin kierrätyskeskuksesta aikoinaan kotiin roudattuja lasiesineitä ja peltisiä säilytyskippoja (jotka on tosin nykyään kaapinovien takana piilossa). Viimeistään ne omat, vuodesta toiseen mukana muuttaneet aarteet, on tehneet jokaisesta vuokra-asunnosta sen oman kodin.

Olis hauska kuulla, onks tiellä muinaisista kodeistanne jotain kuolemattomia never forget -sisustusratkaisuja!


Saatat pitää myös näistä:

24 Responses to “kaikki kotini”

 1. Laura sanoo:

  Ihanat nostalgiat varsinkin tuosta erkasta kämpästä! Muistan miten ihailin nimenomaan noita LP-levyjä seinällä.

  Mielenkiinnosta kysyn, onko sulla Asp-tiliä tai asunnonostohaaveita?

  • ia sanoo:

   Joo ne oli jotenkin tajunnanräjäyttävän hyvä idea silloin 😅 Juu toki jossain kohtaa haluan ostaa asunnon ja säästötili löytyy, mutta ei ole vielä tullut ajankohtaiseksi.

 2. Mira sanoo:

  Oon seurannut jo vuodesta 2009 asti! Voi hurja!! Ja nuo B&J purkit lol 😂 Mulla oli vain yksi, kun pikkupaikkakunnan kaupoista ei löytynyt kuin yhtä makua haha!

  • ia sanoo:

   Apua ihana että oot siellä vieläkin! Haha siis joo mäkin muistan ajan kun niitä sai vaan Makuunista ja tyyliin cookie dough plus yks muu maku 😂

 3. Katariina sanoo:

  Mä muistan ton ekan asunnon! Olin kateellinen levyistä ja harkitsin niitä omallekin seinälle. Jäätelöpurkkeja mietin sillon jo ihan typeränä ratkaisuna mutta joku siinä silti houkutti, koska ”ne on vissiin nyt trendikästä kun netissä näkyi-”……..

 4. Annika sanoo:

  Etenkin sun kahden viimeisimmän asunnon sisustukset on ihania! <3 Kiva saada vähän lisäinspiraatiota tässä muuttokuumeisena.

  Oon asunut kahdessa kämpässä vuokralla, joista ensimmäinen oli solu. Siellä sisustin mm. käyttämällä mikron pahvilaatikkoa sivupöytänä ja myös imuri ja pyykkiteline olivat tietysti sisustuselementteinä huoneessani, kun eivät ne mahtuneet kaappiinkaan. Suhtauduin solussa asumiseen "väliaikaisratkaisuna", minkä takia en jaksanut panostaa sisustukseen. Noh, asuin siellä lopulta kaksi vuotta, joten ehkä joku toinen olisi siinä ajassa ehtinyt hankkiutua eroon pahvilaatikkopöydästä :D

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Joo ei noita aikaisempia koteja voi kyllä sanoa millään mittapuulla edes sisustetuiksi😂 toi pahvilaatikkopöytä kuulostaa ihan loogiselta! Mitä sitä turhaan toimivaa vaihtamaan 😅

 5. Hanna sanoo:

  Ihana ois lukea juttuja enemmänkin sun kodista, se on hurjan kaunis! Itse olen jo ostanut asunnon, mutta Helsingissä ei yksin asuntoa ostaessani budjetti taipunut ihan kantakaupungin alueelle, mutta tänne Konalaan ja suht uuteen asuntoon kyllä. Ensin täältäkin ostin yksiön ja upgradesin sen viime vuoden lopusta kaksioon <3 Keskustassa varmasti vuokra-asunnot on järkevä valinta :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos paljon! En oo ikinä pitänyt itseäni minään sisustajana, tuntuu etten oikein osaa, joten kiva kuulla jos tää on jonkun muun mielestä kaunis ☺️ joo ei välttämättä se sijainti vaan hyvät kulkuyhteydet! Onnea ikiomaan kotiin ❣️

 6. Misa sanoo:

  Discopallo yksiön vessan katossa lukioaikana oli kuningasidea 😅

  • ia sanoo:

   Ahah😂😂 mulla pyöri kans joku diskopallo pitkään kaapissa, olis pitänyt tajuta laittaa se vessaan!

 7. A sanoo:

  Mistä oot löytänyt nykyisen kodin makuuhuoneen maton? Se on niin kaunis! Haaveissa ollut jo pitkään joku tuon tyylinen

 8. Katri sanoo:

  Olipa hauska postaus! Kotoa pois muuttaessani muutin kahden kaverini kanssa kimppakämppään. Laitettiin kämppä aika kivaksi, mutta kimppakämpässä sisustus oli usein vähän vitsikin. Meillä oli pitkään eteisessä diskovalot, koska kämppikseni ne ihan vitsillä sinne asensi. Hän halusi nähdä kuinka reagoin kotiin tullessa :D Lisäksi seinällä oli ihan aidon krokotiilin pään kokoinen muovinen krokotiililamppu, joka saatiin naapurilta. Se oli niin hirveä, että se oli jo hieno. Pidettiin usein kaikenlaisia pippaloita ja niiden johdosta meillä oli viirit ja serpentiinit usein katossa kolmekin kuukautta putkeen, kun kukaan ei vaivautunut niitä juhlien jälkeen pois ottamaan. Vieläkin välillä kaipaan sitä kämppää ja hulvatonta kämppiselämää. :)

  • ia sanoo:

   Eikä, kuulostaapa teidän muinainen kämppiselo huikeelta! 😂 Krokotiililampun oisin mäkin halunnut nähdä!

 9. Outi sanoo:

  Ekaan omaan kämppään tuli tietysti haalittua kalusteita sieltä mistä ilmaiseksi sai. Yritin sitten tuunailla eriparisia kalusteita yhtenäiseksi sisustukseksi kaikin keinoin. Ostin mm. ison palan kangasta, jossa oli sateenkaaren väreissä kirkkaita palloja. Tällä kankaalla päällystin sitten kaiken mahdollisen tuolin pehmusteista hyllyssä nököttäviin kansioihin. No, oli ainakin persoonallinen sisustus…

  • ia sanoo:

   Haha, toi kuulostaa ratkaisulta jonka mäkin olisin saattanut tehdä 😂😂 No mut hei luovuus kunniaan!

 10. T sanoo:

  Sun kodissasi on veikeän ihana tunnelma!
  Pitää kysyä mistä oot bongannut viimeisen vasemmanpuoleisen kuvassa näkyvän makuuhuoneen maton?
  Terkuin mattohaukkakuumeilija

 11. Kerttu sanoo:

  Haluaisin kysyä Kajaani-Helsinki kysymyksen :D

  Kun asuit kuitenkin kauan Kajaanissa, ja ihan opiskeluajatkin ja ymmärtämykseni (?) mukaan myös viihdyit Kajaanissa ja nyt olet viihtynyt (jälleen ymmärtämykseni) mukaan hyvin Helsingissä, niin osaisitko enää kuvitella asuvasi Kajaanissa?

  Itselläni on erilainen tausta Kajaani-Helsinki -kombon kanssa. Muutin Kajaanista pois 20-vuotiaana ja asustelin Euroopan suurkaupungissa ja myös Helsingissä useamman vuoden, kunnes palasin 29-vuotiaana Kajaaniin (vahingossa, en pysyvästi) ja koen, että täällähän on suhteellisen hyvä olla, vaikka en tänne pysyvästi jää.

  Niin sitä vaan (haha anteeksi kaikki sulkeet), että näkisitkö asuvasi enää täällä pohjoisen pikkukaupungissa vai oletko jo ihan helsinkiläistynyt/voisitko ajatella asuvasi jossain muualla? :)

  Anteeksi sekava kirjoitustyyli, kauheasti sivuajatuksia päälauseen keskellä.

  • ia sanoo:

   Hmm, hyvä kysymys! En ainakaan tässä vaiheessa näe kyllä itseäni asumassa Kajaanissa tai muussakaan Kajaanin kokoisessa kaupungissa, jotenkin mä kaipaan ympärilleni vähän suurempaa kaupunkia, enemmän ihmisiä, enemmän tekemisen mahdollisuuksia. (Toisaalta enhän mä mun lyhyillä Kajaani-visiiteillä pääse kovin sisälle siihen kaupungin meininkiin, voihan siellä pinnan alla olla kyse vaikka miten ”vilkkaasta” kaupungista!) Eipä sitä koskaan kannata kuitenkaan sanoa että ei koskaan, eihän sitä tiedä miten omat vapaa-ajan mieltymykset sun muut muuttuis vaikkapa perheen perustamisen myötä :) Ja ei ollut sekava, hyvin sain kommentistasi kiinni! 😄 Hauska kuulla, että sä olet siellä paluumuuttaneena viihtynyt!

 12. Jenni sanoo:

  Ekassa vuokrayksiössäni tykkäsin sisustaa isoilla seinäkankailla, ja kuningas-ajatus oli jakaa yksiöni olohuone kahtia pitkällä sohvalla. Harrastin tämmöistä ”loossien” tekemistä myöhemminkin. Minulla oli myös paljon irrallisia yhteensopimattomia koriste-esineitä joita ripottelin ympäriinsä. Myöhemmin iski vaihe että muuton yhteydessä kaikki turha pois joten on ollut sellainenkin asunto jossa ei ole mitään paria huonekalua lukuunottamatta. Tuo sinapinvärinen sohva oli unelmasohvani joskus, jota en koskaan saanut koska meillä oli puolison kanssa hyvin räikeä näkemysero ihanasta sohvasta :D. Lohdutukseksi sain samalla kankaalla olevan yhden istuttavan vihreän nojatuolin. Toki huolisin sellaisen keltaisen edelleen, mutta vakosamettikangas osoittautui huonosti kulutusta kestäväksi.

  • ia sanoo:

   Ihana termi tuo loossien tekeminen 😄 Voi ei, lepää rauhassa sun vihreä vakosamettinen nojatuoli! Kuulostaa ihanalta. Ja en kyllä mäkään laittaisi vastaan jos joku kantaisi kotiin laadukkaan keltaisen sohvan, mun mielestä elämässä ei voi olla ikinä liikaa keltaista!

Kommentoi