perjantai 16. huhtikuun 2021

perjantaimoi

Perjantaimoi!

Mun olo on tällä hetkellä yhtä nuutunut, kuin tuolla mun leikkokukkakimpulla. Ostin sen itselleni maanantaina nimipäiväni kunniaksi (äiti oli laittanut tilille nimpparilahjaksi rahaa kukkakimppua varten, äidit best), mutta jo keskiviikkona se näytti tuolta?! Oli imupinnat ja raikkaat vedet. Mutta toisaalta oli myös pihipäissään ruokakaupasta ostettu kimppukin, kun käytin loppukukkarahat ruokaan…

kukat

Ajattelin hetken verran olevani sellainen suunnitelmallinen Pinterestin ruokamuija, joka tekee kerralla koko viikon safkat ja loppuviikon käyttää aikansa johonkin paljon mielekkäämpään, kuin joka ikisen työpäivän jälkeiseen kauppareissuun ja ”no mitä mä nyt taas söisin” -huokailuun. Siis teoriassahan tää oli aivan loistava idea kun tykitin maanantaina jääkaapin täyteen kymmenellä Orthex-rasialla ja myhäilin tyytyväisenä laatikkorivistöni edessä. Hyvä etten laittanut teipillä viikonpäiviä niiden rasioiden kylkeen! Mutta näin perjantaina, viidennen linssicurrylounaan jälkeen ja viidennen uunifetakasvisillallisen äärellä, alkoi vähän tökkiä.

idrose

Nautin sentään viidennen mikrotetun rasia-annokseni auringossa parvekkeella, ja upgreidasin sen lasillisella roseeta. Viikko oli sen verran rankka, että menin töiden jälkeen jonottamaan (tähänkö on tultu?) Alkoon. Myyjä katsoi vähän asiakasmäärien perään, ja kysyi jokaiselta sisääntulevalta, että mitä menee etsimään, jotta hän osasi joko ohjata väljemmälle käytävälle tai pyytämään odottamaan vielä hetken. Edeltävä kaipasi kuohuviiniä, mun teki mieli sanoa että ”ihan semmosta perinteistä vitutusviiniä haen, onko sinne hyllyväliin tunkua?”.

rose4

Lasilliseni äärellä tajusin, että mun hiusväri on haalistunut aika kivaksi roseeksi! Ja juuri kun eilen aamulla kirosin kulahtanutta tukkaani peilin edessä niin pahasti, että varasin työmatkalla maanantaiksi ajan kampaajalle. Käykö muille niin, että oot tuskastellut tukkaasi sen pari viikkoa, ja sitten just ennen kampaajaa se päättääkin näyttää ihan täydelliseltä? No tyvi sitä väriä kaipaa joka tapauksessa, mutta nyt mua huvittais kyllä tehdä tuolle loppuvärille jotain muuta, kun vetää vaan sitä viimeaikaista paloauton punaista. Hmm. Ideoita otetaan vastaan.

Ihanaa viikonloppua 🌸


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “perjantaimoi”

 1. Maija sanoo:

  Sun hiusväri näyttää hyvältä ja huulipuna on kans kiva! Itsekin pääsen ens viikolla kampaajalle, kun haluan lyhentää tätä ”koronalettiä ” toukokuisia kummipojan ristiäisiä varten! Mukavaa viikonloppua!🙂

  • ia sanoo:

   Kiitos! Hei rentouttavaa kampaajaa ja ihania ristiäisiä sitten kun ne koittaa 😊

 2. Laura sanoo:

  Onpa tosiaan ihana myös toi haalistunut väri! Mulla yleensä iskee sellanen ”rakastan mun pitkää tukkaa”-olo just ennen hiustenleikkuuta, vaikka 80% ajasta todellisuus on toinen..

  Mealpreppailu ei suju täälläkään. Kahden ihmisen taloudessa se ”moneksi päiväksi” tehty makaroonilaatikko katoaa turhan nopeasti, ja uusien ruokien keksiminen on hirveän vaikeeta. Sit sitä päätyy aina johonkin kaapista kerättyihin, kun ei jaksa mennä nälässä kauppaan.

  • ia sanoo:

   Joo siis heti jos on se kaksi syöjää niin ruuat hupenee ihan älytöntä tahtia! Luoja paratkoon jos tässä joku perhe vielä olisi 😄 Mä kerään onnistuneita reseptejä vihkoon josta koitan kerätä inspistä aina kun ei keksi että mitä kokkais, se on ollut ihan näppärä kun ei keksi että mitä tekis.

 3. Pia B sanoo:

  Ai että, vitutusviini -sana tulee kyllä käyttöön! Aivan mahtava :D mukavaa viikonloppua! :)

  • ia sanoo:

   Haha, kyllä se on mun mielestä niin yleinen ilmiö että sille saisi ihan oma hyllypaikka olla 😄

 4. Elina sanoo:

  On kyllä kivan persikkainen tuo sävy! Oisko vähän pinkkiä päälle niin säilyisi tollasena kesäisenä?

 5. Nimetön sanoo:

  ”Käykö muille niin, että oot tuskastellut tukkaasi sen pari viikkoa, ja sitten just ennen kampaajaa se päättääkin näyttää ihan täydelliseltä?”

  Käy :D ja sama toimii muissakin asioissa, esim kaikki pitkään kiusana olleet vaivat paranevat aina juuri ennen lääkäri/hammaslääkärikäyntiä. Sitten pitää valita että esittääkö vastaanotolla kipeää vai selittelee ”no just nyt ei oo mitään, mutta yleensä…”

  Hiusehdotuksena platinablondi, vaikken tiedä onko siitä liikaa vaivaa. Jos tubettaja/instagrammaaja Julia Ahonen on tuttu, niin vähän samantyylinen hiustyyli kuin hänellä. Se voisi näyttää tosi kivalta sinulla ja kesällä aurinko ehkä auttaisi pitämään vaaleana? Ei hajuakaan, en ole itse koskaan ollut blondi xD

  • ia sanoo:

   Haha joo, kaiken suhteen aina ihan ihmeparantuminen kun asioille on menossa oikeasti tekemään jotain 😄 Blondina en oo kyllä koskaan ollut, luulen että vois olla melkonen homma saada tämä punaisuus pois 🤔 Mutta oishan se aika fresh!

 6. kejer sanoo:

  Mua on kans alkanu vituttamaan lähiaikoina ruokahommat ja tukkahommat. Oon tilaillu täällä viime syksystä asti ruoat kauppakassipalvelulla ja joka viikko sieltä kaupasta on loppu joku mitä olisin tarvinnut. Nyt sitten on alkanut koko kaupan valikoimasta tippumaan pois niitä mun vakkarituotteita, kyrsiiiiiiiii

  Ja sitä tää tukkahomma, oon viimesen vuoden värjännyt kotona hennalla ja se on ihan fine. Mut tää tukan pituus. On kasvanut taas siihen mittaan ettei sitä voi pitää enää auki ilman että istun sen päälle tai että se on koko ajan kiinni jossain (esim ovenkahvassa, auton oven välissä..) mut ei vaan oo mitään mielenkiintoa leikata ite tai mennä kampaajalle koska a h d i s t a a.

  Eli yhtä nuutunutta meno täällä, koitetaan jaksaa.

  • ia sanoo:

   No nyt ollaan jo melkoisissa mitoissa jos istuessa jää alle, hui! Jos kampaaja ei oo vaihtoehto niin ei varmaan auta kun alkaa tehtailemaan jotain massiivisia nutturoita 😄 Jospa tämä k-sana alkaisi pikkuhiljaa helpottaa niin pääsis takaisin normaaliin päiväjärjestykseen vähän kaiken kanssa.

 7. Mu sanoo:

  Tosi makee toi tukka nykyselläänkin :O

Kommentoi